Genç Türk ve Alman Yazar-Çizerler İçin Harika Bir Fırsat

genclik-koprusu-ust

Goethe-Institut İstanbul, Gençlik Köprüsü projesi kapsamında Türkiye’de ve Almanya’da yaşayan genç yazarlar ile illüstratörlerin birlikte çalışabilecekleri bir atölye başlatıyor.

Eğer kısa hikâyeler veya çizgi romanlar üzerinde çalışmayı seviyor, geleceğinizi yazarlık ya da illüstratörlükte görüyor ve eserlerinizde sosyal mesajlar vermeyi seviyorsanız bu haberimiz tam size göre.

Ersin Karabulut (Sandık İçi) ve Michael Jordan (Alman çizgi romancı) tarafından yönetilecek Gençlik Köprüsü atölyesi, Türkiye ve Almanya’dan 14 genç çizeri bir arada çalışabilecekleri ve yurtdışına açılmalarına yardımcı olabilecek bir projeye davet ediyor.

Atölyenin amacı Türk ve Alman yazarlardan oluşan bu küçük topluluğa gelecek vizyonu olan ve sosyal gelişim mesajı veren resimli kısa öyküler yazdırarak hem kendilerini profesyonel anlamda geliştirmelerini sağlamak hem de iki ülke gençleri arasında köprü kurabilmek.

İstanbul’da düzenlenecek atölye toplamda bir hafta sürecek ve ortaya çıkan çalışmalar bir okuma çerçevesinde ilgililere sunulacak. Katılımcıların İstanbul’daki konaklama ve yemek giderlerinin yanı sıra Almanya’dan gelecek adayların gidiş dönüş biletleri de atölye yetkilileri tarafından karşılanacak. Samimi bir dille belirtilen katılım şartları şu şekilde:

  • 18 ile 30 yaş aralığındasın
  • Edebiyat veya Çizgi yazarlığı (İllüstrasyon) alanında yayınlanmış bir esere sahipsin ve kendini profesyonel anlamda geliştirmek istiyorsun
  • Almanya ve Türkiye’ den gelen genç yaratıcılarla çizgili kısa öykülerin, çizgi romanın veya
  • çizimlerin üzerinde çalışmalarına devam etmek ve bunları çift dilli bir online platformunda ortaklaşa yayınlamak istiyorsun
  • Gelecekte de uluslararası bir platformda hareket etmek istiyorsun ve Almanya ve Türkiye arasındaki kültürel değişimi geliştirmek istiyorsun
  • Eserlerini Almanca veya Türkçe yazıyorsun ve İngilizce diline hâkimsin

Atölyeye katılım ücretsiz. Başvururda bulunmak isteyen adayların en geç 6 Kasım 2015 tarihine kadar buradaki başvuru formunu doldurup CV’leriyle birlikte petra.diehl@istanbul.goethe.org adresine göndermeleri gerekiyor. Adayların seçimleri ve bilgilendirme işlemleri e-mail üzerinden yapılacak. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Başarılar!