Neil Gaiman’ın Dört Kısa Öyküsü Daha Dizi Oluyor!

neil gaiman ust

Neil Gaiman’ın dört adet kısa öyküsü Sky Arts kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

Anlaşılan yakın zamanda Neil Gaiman’ın beyazperdeye ya da televizyona uyarlanmayan eseri kalmayacak.

Bildiğiniz üzere yazarın Sandman, How To Talk To Girls At Parties ve kısa bir süre önce haberini yaptığımız Babam Süt Peşinde (Başrolde Johnny Depp olacak) adlı eserleri sinemaya uyarlanıyor. Aynı zamanda Amerikan Tanrıları, Anansi Çocukları ve Yokyer isimli romanlarının da televizyona uyarlanması için çalışmalara çoktan başlandı.

Yazarın bu denli çok romanı ekranları taşınırken, kısa öykülerinin eksik kalması olmazdı elbette. The Guardian’ın yaptığı habere göre Gaiman’ın dört adet kısa öyküsü de bir televizyon dizisi haline getiriliyor.

Neil Gaiman’s Likely Stories adını taşıyacak dizinin, yazarın hangi öykülerini kapsayacağı şu an için belli değil. Sıkı Gaiman takipçilerinin de bildiği üzere yazarın birkaç tane kısa öykülerden oluşan kitabı var. Bunlardan bazıları Angels and Visitations, Smoke and Mirrors, Fragile Things ve henüz bu yıl piyasaya çıkan Trigger Warning. Bu öykü derlemelerinden hangisinin ekranlara taşınacağı şimdilik merak konusu.

Sky Arts kanalında yayınlacak olan dizinin oyuncu kadrosu da henüz açıklanmış değil, fakat çekimlerinin bu ayın sonunda başlaması planlanıyor. Projenin yönetmen koltuğunda oturacak isimlerse Iain Forsyth ve Jane Pollard.

Kısacası Gaiman’a ve öykülerine doyacağız!