Stevenson’ın “İntihar Kulübü” Adlı Kitabı Yeniden Yayımlanıyor

intihar-kulubu-robert-luis-stevenson-ust

Robert Louis Stevenson’ın İntihar Kulübü isimli kitabı, İthaki Yayınları etiketiyle raflarda boy göstermeye hazırlanıyor.

Define Adası ve Dr. Jekyll ve Mr. Hyde adlı iki kült romanıyla edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip olan Stevenson’dan klasikleşmiş bir kitap daha: “İntihar Kulübü“.

İlk olarak 2007 yılında Merkez Kitap Yayınevi’nin Esrarengiz Kitaplar Dizisi kapsamında çıkan eseri Emre Ağanoğlu çevirisiyle okuma fırsatı bulmuştuk. İthaki Yayınları ise uzun zamandır ulaşılamayan kitabı yeni bir çeviriyle sunuyor bizlere.

Kendi hayatlarına son vermekte güçlük çeken insanların toplanarak bir katil ve bir maktül seçtikleri bir kulüpte işlerin rayından çıkmasıyla gelişen olayları anlatan kitap, üç hikayeden oluşuyor.

Yayınevinin tanıtım metni ise şu şekilde:

Bu intihar kulubu robert luis stevensonbir gizem, paranoya ve elbette, cinayet öyküsü. Bir şüpheli gerçekçilik denemesi. Smokinli canilerin, müşfik katillerin, tuhaf beyefendilerin kumara çevirdiği hayata yakılan bir ağıt… Dr. Jekyll ve Bay Hyde’ın yazarı R. L. Stevenson’dan 19. yüzyıl Londra’sının karanlık sokaklarına bir davet. Eğer hayattan gerçekten bıktıysanız sizi bir buluşmaya götürmek istiyoruz. Kulübe hoşgeldiniz!”

Çevirisini Aslıhan Kuzucan’ın, editörlüğünü ise Yankı Enki’nin üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

İthaki Klasikler Dizisi’nden çıkacak olan kitap şu anda ön siparişte, 6 Kasım’dan itibaren de raflardaki yerini alacak.