Gerekli Şeyler’den Avengers Bombardımanı!

new_avengers

New Avengers sonunda başlıyor! Bildiğimiz Avengers ise yeni ciltlerine kavuşuyor. Hem de çifter çifter!

Sizlere çizgi roman dünyasının dört bir yanından, pek çok haber getiriyoruz. Bunların içinden bazıları elbette New Avengers’a dairdi. Şimdiyse onları ilk kez Türkçe okuma şansına erişiyoruz! New Avengers’ın çoklu evrene yayıldığı bu seriye hem de ilk cildiyle başlıyoruz.

New Avengers’ın bu ilk cildinde, Marvel dünyasının en zeki karakterleri bir araya geldi. Kimler mi? Şu kahramanlardan bahsediyoruz: Black Panther, Iron Man, Dr. Strange, Black Bolt, Mr. Fantastic, Sub-Mariner ve X-Men üyesi Beast.

Bakalım bu en zeki kahramanlarımız bu macerada neler yaşıyorlar:

[stextbox id=”black”]New Avengers Marvel Now! 1. Cilt – Her Şey Ölür

new-avengers-1Bu, Marvel Evreni’nin en güçlü ve en zeki takımı – Black Panther, Iron Man, Dr. Strange, Black Bolt, Mr. Fantastic, Sub-Mariner ve Beast – çok sayıda paralel gerçekliğe karşı altı Sonsuzluk Taşı’yla silahlanmış durumda. Ama görevleri eski yaralarla, yalanlar ve gizli amaçlarla karmaşıklaşıyor. İlluminati, ilk boyutsal aşımıyla karşılaştığında, birbirine bağlı olmayan bu kardeşliğin üyeleri Sonsuzluk Taşlarını birbirleriyle uyumlu şekilde kullanacak kadar birbirlerine güveniyorlar mı? Dünya’nın evrenin ölümünün merkez noktası olduğunu öğrendiklerinde, bu Dünya’yı yok etmenin diğer her şeyi kurtaracağı anlamına gelmiyor mu? Sahneye dünya yiyen Galactus çıktığında, İlluminati akla gelmeyeni yapıyor! Jonathan Hickman ve Steve Epting, New Avengers’ı çoklu evrenlere yayılan bir destan olarak modernize ediyorlar.

Çevirisi Burç Üner’e ait bu cildi biz şimdiden bir hayli merak ettik. Ama bununla bitiyor sanmayın. New Avengers 2: Infinity de çok yakında bizlerle olacak! Hatta kapağı ve konusu bile belli:

 [stextbox id=”black”]New Avengers Marvel Now! 2. Cilt – Infinity

new-avengers-2Dünya uğruna savaş devam ediyor!

Avengers, uzayda kozmik bir istila kuvvetine karşı topyekun savaş ilan ederken, Wakanda’yla Atlantis arasındaki soğuk savaş dünya çapında bir çatışmaya dönüşüyor. Kayıplar artmaya başlıyor ve İlluminati üyelerinden biri zor bir seçim yapmak zorunda kalıyor. Ama bir Inhuman, İlluminati’nin planlarını öğrendiğinde, her şey darmadağın oluyor – ve İlluminati, çılgın Titan Thanos’un Dünya’yı istilasına karşı koymak için ön cepheleri tuttuğunda Black Bolt’un Hanedanı en sonunda çatlak veriyor. Deli Maximus’un bunlardaki rolü ne ve Thanos’un gizli arzuları neler?

Peki bildiğimiz Avengers cephesinde neler oluyor? Gerekli Şeyler’in buna da çok güzel bir cevabı var.

[stextbox id=”black”]Avengers 3. Cilt – Sonsuzluğa Doğru

avengers-32013’ün En Büyük Olayının Başlangıcı!

Önce Hyperion ve Captain Universe, Savage Land’in değişime uğramış çocuklarına tanrısal eğitimlerini vermeye başlayacaklar. Ama High Evolutionary, Güneş’in Çocukları’nın üstünde hak iddia ettiğinde, Hyperion verdiği kararların gerçek bedellerini öğrenecek… Üstelik tekno-dev Terminus geri dönüyor! Sonra, Dünya’nın bütün Köken Bölgeleri aktifleşecek ve sonsuzluğa giden yol başlayacak. Gezegen, insanlardan çok daha kadim bir şeyle iletişim kurmaya başlayacak. Bunun sonucunda uzaylı ırklar Dünya’ya gelip terör estirecekler ve Captain Universe ile Manifold, evrenin öteki ucuna yolculuk yapmaya mecbur kalacaklar. Peki ama Ex Nihilo, Abyss, Starbrand ve Nightmask’e ne oldu? Avengers artan tehdidine karşılık sayısını artırırken, Builders, Marvel Evreni’ne girecek… Ve sonsuzluğu başlatacaklar.

Bu cildin çevirmen koltuğundaysa Tulgan Köksal’ı görüyoruz. Fakat o da tek ciltle kalmıyor ve hemen ardından serinin dördüncü ayağı olan Avengers 4: Infinity’yle birlikte geliyor!

 [stextbox id=”black”]Avengers 4. Cilt – Infinity

avengers-4Marvel Evreni uğruna savaş burada devam ediyor!

Avengers, uzayın derinliklerinde Dünya’yla çarpışma rotasında ilerleyen kozmik istilacılara karşı yapılan galaksilerarası savaşa katılıyor. Kurucular, çoktan savaşçı Skrull İmparatorluğu’nun güçlerini kırıp geçirmişti – Dünya’nın En Kudretli Kahramanları’nın ne şansı olacaktı? Ve ihanet Dünyalar Konseyi’ne bulaştığında ve Avengers kendini savaş esiri olarak bulduğunda, son bir çaresiz plan ortaya çıkar! Galaktik imparatorluklar çöker ve yükselirken… ve Dünya hedef alınmışken, Avengers aceleyle kendi güneş sistemine döner. Ama zamanında yetişebilecekler midir?

Gerekli Şeyler’in bu atağı yüzleri güldürdü doğrusu. Fuara 1 haftadan bile az bir zaman kalmışken hem suyunu çekecek paranın hüznünü yaşıyor, hem de eller kollar dolu halde mutlu bir fuar yaşayacağımızın garantisini görüyoruz.