Philip Pullman’ın “Karanlık Cevher Serisi” Televizyona Uyarlanıyor

Daha önce sinemaya da aktarılan Philip Pullman imzalı Karanlık Cevher Serisi, BBC One kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

İngiliz yazar Philip Pullman imzalı Karanlık Cevher Serisi, yayınlandığı günden itibaren tüm dünyada kırktan fazla dile çevrilmiş ve yirmi milyonun üzerinde kopya satmış bir fantastik kurgu serisi. Biz de geçtiğimiz yıllarda İthaki Yayınları sayesinde eseri Türkçe olarak okuma şansına erişmiştik. Gerçi seri bizde yurtdışında olduğu kadar yeterli ilgiyi göremese de hatırı sayılır bir hayran kitlesi kazanmıştı diyebiliriz.

Şimdiye dek radyo ve tiyatro oyunu da dahil olmak üzere birçok alanda uyarlaması mevcut olan serinin ilk kitabı Altın Pusula, 2007 yılında sinemaya da uyarlanmıştı bildiğiniz üzere. Fakat kadrosunda barındırdığı Nicole KidmanDaniel Craig gibi isimlere ve dev bütçesine rağmen film gişede hüsrana uğramış ve hayal kırıklığı yaratmıştı.

Şimdiyse BBC One kanalı eseri televizyona aktarmak için kolları sıvamış durumda. New Line Cinema ve Bad Wolf ortaklığında gerçekleştirilecek yapım için ilk sezon siparişi çoktan verildi bile. Dizinin yapımcı koltuğundaysa Doctor Who’dan tanıdığımız Julie Gardner ve Jane Tranter bulunuyor.

Bizimkine paralel bir dünyadaki Oxford’da yaşayan on iki yaşındaki Lyra ile cini Pantalaimon’un zırhlı ayılar ve cadılarla Kuzey’de giriştiği maceraları içerecek dizi, bakalım eserin ruhunu bu kez hakkıyla ekranlara yansıtabilecek mi, bekleyip göreceğiz. Dizini yayın tarihi ve oyuncu kadrosuysa henüz kesinleşmiş değil.