J.K. Rowling’ten Yeni Bir Çocuk Kitabı Geliyor

jk-rowling

Rowling, Harry Potter’dan sonra ilk defa yeni bir çocuk kitabının üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

J.K. Rowling’in bir çocuk kitabı yazma düşüncesiyle 1997’de kaleme aldığı Harry Potter romanlarının ilki olan Felsefe Taşı, kendisinden sonra gelen devam kitaplarıyla genç yetişkin kategorilerine de hitap eder olmuştu. Nitekim günümüzde hiçbir Harry Potter hayranı seriyi “çocuk” kategorisine sokmuyor ve bu konudaki tartışmalar da dur durak bilmiyor.

Rowling’in bir çocuk yazarı mı olduğu yoksa yetişkinlere de mi hitap ettiği tartışıladursun, kendisinden yeni bir çocuk kitabı daha gelmek üzere.

Bu aralar daha çok The Cursed Child adlı tiyatro oyunu ile meşgul olsa da, bir yandan da mahlası Robert Galbraith adıyla yayımlayacağı 3. polisiye romanı hazırlığında. Bunlarla da yetinmeyen Rowling, kısa bir süre önce Radyo 2’den Simon Mayo’ya verdiği röportajda yeni bir çocuk kitabı üzerinde çalıştığını, hatta ilk bölümünü yazdığını belirtti.

Aklımda bir çocuk kitabı fikri var, aslına bakarsanız bir kısmını yazdım bile ve onu çok sevdim. Yani onu kesinlikle tamamlayacağım.

Bununla birlikte net bir tarih vermekten özellikle kaçınıyor. Zira kendisi şu aralar Cormoran Strike romanlarının televizyona uyarlanması için BBC ile görüşme halinde, öte yandan Fantastik Canavalar Nelerdir, Nerede Bulunurlar filmi için senaryo yazımına da devam ediyor.

Harry Potter kitaplarından sonra olanları konu alacak The Cursed Child tiyatro oyunu için de çok heyecanlı olduğunu belirten Rowling serinin geleceğiyle ilgili hayranlarının çok sevinmesine neden olacak sözler sarf etti:

Her zaman kendime bir daha asla Harry Potter yazmayacağım deme dedim, çünkü kafamın içinde 19 yıl sonra neler olacağıyla ilgili bir sürü şey var. Sanırım oyunu izledikten sonra insanların anlayacağı bazı sebeplerden ötürü Cursed Child’ı hiçbir zaman roman olarak yazmak istemedim. Ama Sağ Kalan Çocuk hakkında yeni şeyler yazabilirim.

Yani sizin anlayacağınız kitap olarak olmasa da ufukta yeni Potter eserleri görebiliriz. Bu kadar çok proje ile ilgilenen Rowling’e kolay gelsin dileklerimizi iletiyor ve devam etmeyi planladığı çocuk kitabını da kısa sürede bitirmesini temenni ediyoruz. Zira onun kaleminden bir şeyler okuyabilme düşüncesi bizleri mutlu ediyor.

Yoksa sizleri de mi?