Yine Yeni Yeniden V For Vendetta!

v-for-vendetta-comic

V for Vendetta bir kez daha Türkçe olarak geliyor!

Yazarlığını Alan Moore’un, çizerliğini David Lloyd’un üstlendiği bu hikaye Eylül 1988 ile Mayıs 1989 arasında yayınlanmış ve büyük ses getirmişti. Faşizme karşı anarşizmin işlendiği tema hakkında bir çok tartışma yürüdü, tezler yazıldı.

Kısa sayılabilecek bu hikaye elbette bir çok soru bıraktı kafalarda. Bunlardan en basiti “V kim yav?” idi. Moore, V’nin gerçek kimliğini hiç açıklamamış olsa da kendisiyle yapılan bir röportajda şu cümleleri dile getirmişti:

Asıl soru şu; bu adam haklı mı? Yoksa deli mi? Sizler, yani okuyucu bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bunun ne kadar anarşistçe bir çözüm olduğu beni etkiledi. İnsanlara ne düşüneceklerini söylemek istemedim, sadece durup düşünmelerini ve insanlık tarihi boyunca sürekli kendini tekrar eden, kuşkusuz minicik olan unsurları göz önünde bulundurmalarını söylemek istedim.

Daha sonraları belgesellerde Alan Moore’a ve Vendetta’ya değinilse bile ikinci popülerlik patlamasını 2005 yılında çekilmiş sinema filmi uyarlamasıyla yaşadı. Türk okurlar da bundan nasibini aldı elbette. Filmin çıkışını izleyen süreçte Arkabahçe Yayıncılık bu nadide eseri Türkçe olarak bizlerle buluşturmuştu.

Ve şimdi de özellikle yayınladığı efsane Batman serileriyle tanınan JBC Yayıncılık 5 Kasım gününde “Remember. Remember The Fifth Of November,” deyip V’ye selam çakarak V for Venddetta’yı basacağını duyurdu. Ancak ne yazık ki net bir tarih vermeyip sadece “Çok yakında” demekle kaldılar.

Ayrıntıları sizler için takip ediyor olacağız efendim.

jbc-v-for-vendetta