“Vardiya” Sonunda Bizlerle!

vardiya-ust

Post-apokaliptik bilimkurgu serisi Wool’un ikinci cildi Vardiya, uzun bir bekleyişin ardından nihayet raflardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz yılın ortalarında tanıştığımız ve gerek konusu gerekse de yazarın kusursuz anlatımıyla bizleri kendine hayran bırakan Wool Serisi’nin ikinci kitabı Vardiya dün itibariyle okurlarıyla buluştu.

Daha önce 7. Yıl Şenlikleri kapsamında sizlere ön okumasını sunduğumuz kitapta yazar Hugh Howey bizleri bu kez geçmişe, her şeyin başlangıcına götürüyor ve ilk kitapta anlatılan o çorak dünyanın nasıl meydana geldiği, insanların neden bir siloda yaşamak zorunda kaldığı, dışarı çıkmak istemenin neden “temizlik” ile cezalandırıldığı gibi sorulara cevap verirken aynı zamanda işin perde arkasında dönen gizemli olayların içyüzüne de ışık tutuyor.

Vardiya’nın arka kapak yazısı şöyle:

vardiyaBu dünya kurtarılmaya değer miydi? Biz kurtarılmaya değer miydik?

Peki ya öncesi? Neler oldu da insanlar siloya mahkûm oldu? Öğrenilenlerin ne kadarı gerçekti?

Serinin bu ikinci kitabı her şeyin başlangıcına, vardiya sistemine, buz tutmuş canlı ölülere ve akıl almaz projenin temellerine dair tüm soruları açıklığa kavuşturuyor.

Değer verdiğiniz herkes ölmüşken siz yaşamak zorunda olsaydınız ne yapardınız?

Çevirmenliğini M. Rasim Emirosmanoğlu ile M. İhsan Tatari’nin üstlendiği romanın düzeltisi Ayşegül Ergül Aslan ve Setenay Karaçay tarafından yapılmış. Künye bilgilerinin tamamına buradan ulaşabilir, Hugh Howey ile gerçekleştirdiğimiz video röportajımızı buradan izleyebilirsiniz.

Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nı ziyaret eden okurlar kitabı MonoKL Yayınları’nın 2. Salon’daki standından, fuar sonrasında ise tüm dijital ve yerel kitapçılardan temin edebilirler.

Darısı üçüncü ve son cilt ‘Toz’un başına!