Prometheus Filmleri Alien’ın Kökenini Açığa Çıkaracak

alien-ust

Ünlü yönetmen Ridley Scott, Prometheus için çekeceği devam filmlerinin Alien ırkını kimin ve niye yarattığını ortaya çıkaracağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Ridley Scott’ın şu sıralar Prometheus 2 üzerinde çalıştığını ve filmin adının Alien: Paradise Lost olacağını duyurmuştuk. Hatta onunla da kalmayıp Paradise Lost’un ne anlama geldiğini sizlere açıklamış, daha sonra çevirdiğimiz bir röportajındaysa Scott bu teorimizi bizzat doğrulamıştı.

Ridley Scott dün verdiği bir başka demeçte Prometheus için çekeceği devam filmlerinin 1979 yapımı Alien’a bağlanacağını resmen açıkladı.

Yıllar önce Alien 2’yi ben çekseydim ortaya nasıl bir şey çıkardı diye düşünüp durdum. Birkaç fikir buldum. Bu şeyi [xenomorph] kimin yarattığı, bunu niçin ve ne amaçla yaptığı beni hep heyecanlandırmıştır. Onun yaşadığı gezegene Paradise (Cennet) denilebilirdi. Cennet oldukça meşum bir kelimedir.

Bir bakıma çekeceğim film hâlâ Prometheus 2. Aynı hikâye aynen devam ediyor. Ama Prometheus aslında bizi benim gittiğim yöne götürüyor, ki bu da ilk Alien. Ripley ile ilgili bağlantıları bile var, ama bunları size anlatmayacağım.

Anlaşılan sadece Alien’ın değil, eski dostumuz Ripley’nin hakkında da bir şeyler öğreneceğiz. Bir başka dikkatimizi çeken şeyse Scott’ın sonraki Alien filmlerinden memnuniyetsizliğini çaktırmadan dile getirmesi.

Alien filmlerinin tarihine baktığımızda bu ölümcül yaratıkların nasıl ortaya çıktığına dair hiçbir şey öğrenememiştik. Ancak görünen o ki bu yakında değişecek. Scott’ın ömrü yeterse tabii… Kendisi daha şimdiden Silo (Hugh Howey), Blade Runner 2, Bitmeyen Savaş, Cesur Yeni Dünya, Prometheus 2 ve Alien 5 projeleri üzerinde çalışıyor. Dileriz 77 yaşındaki yönetmenin kafasındaki her şeyi hayata geçirdiğini görebiliriz.

Prometheus 2’nin çekimleri önümüzdeki şubat ayında başlayacak, filmin gösterim tarihiyse 2017.