Şeker Gibi Çizgi Romanlar!

cizgi-roman-ust

Bu ayın en cafcaflı bölümü gelsin mi? (“GELSİN GELSİİİN!”diye bağırdığınızı varsayıyorum.)

Tüyap sayesinde yayınevleri bu ay bir bir atağa geçerek okuyucuların yüzünü güldürdü. Marmara Çizgi’den uzun süredir devamı beklenen sayılar, Gerekli Şeyler ve Akılçelen Kitaplar’dan yeni bir manga… Ceplerimize girmeye çalışıyorlar azizim.

Neler var bu ay dersiniz? Marmara Çizgi, Avenging Spider Man’in bir değil, tam iki sayısını çıkartarak bizleri sevindiriyor! Bitti mi? Punisher’ın 5. cildi Köle Tacirleri de geldi! Bana sorarsanız günümüzün en takip edilesi serilerinden. Heyecan dorukta! Yetmez mi? Uncanny X-Men daha gelmedi ama biraz daha bekleyin, gelmek üzere! Çıkanların Tanıtım bültenlerine şöyle bir göz atalım önce:

[stextbox id=”black”]Avenging Spider – Man #3

avenging-spiderman-3Bela arkadaşlarla güzel! Ortalıkta ona yardım edebilecek başka kahraman bulamayan She-Hulk son çare olarak Örümcek Adam’ı ararsa ne olur? Tabii ki kötü adam pataklama işi bittikten sonra Örümcek, She-Hulk’ın peşine takılır ve eski Mısır tanrılarıyla dolu bambaşka bir maceraya adım atılır. Peter Parker’ın örümcek güçlerini kazanması ve amcasının ölümü arasındaki bağı bilmeyen Örümceksever yoktur. Her sene amcasının ölüm yıldönümünde mezarının başında onu anan Peter, bakalım bu sefer geçmişi ve amcasıyla ilgili hangi anılarını bizimle paylaşacak?

[stextbox id=”black”]Avenging Spider – Man #4

avenging-spiderman-4Bela arkadaşlarla güzel! İşte karşınızda uzun süredir beklenen ikili: Bir anı diğerini tutmayan, dediği şeyleri kendi dahil kimsenin anlamadığı, çoklu kişilikli, ölümcül derecede tehlikeli (ve bir o kadar da yakışıklı) Geveze Paralı Asker Deadpool ile sıradan bir Örümcek Adam! Nihayet! Sonunda! Şükür kavuşturana! Bu yazının en tepesinde ne demiştik? Bela, arkadaşlarla güzel! Ama arkadaşın Deadpool’sa işler sarpa sarabilir. Peter Parker rüyalarını süsleyen ve lise kabusuna dönüşen kişinin Dengesiz Paralı Asker Deadpool olduğunu öğrendiğinde yoğun bir uyanma çabasına giriyor ama bunda pek de başarılı olamıyor. Tam uyandığını sandığındaysa işin içine… Hypno-Hustler, yani namıdiğer H.H. giriyor!?

[stextbox id=”black”]The Punisher Max Cilt 5 – Köle Tacirleri

punisher-max5Soğuk ve karanlık bir Brooklyn gecesinde, yağmurun altında haykıran, korku içindeki genç bir kadınla başladı… Viorica’nın anlatacak bir öyküsü var. Ve dinleyicisi de Frank Castle. Yakında işkencecileri namlunun ucunda olacaklar. New York’taki genelevler için genç kızları kaçıran bir örgüt. Doğu Avrupa’nın etnik soykırımlarını yaşamış soğuk, zalim insanlardan oluşan Köle Tacirleri, Castle’ın daha önce avladıklarından çok daha farklı bir güruh. Kendilerine ait addettiklerini korumak için savaşmaya hazırlar. Fakat Punisher’ın en vahşi öyküsünde savaş hatırladıklarından çok daha farklı.

Uncanny X-Men ise bir aksaklıktan dolayı ne yazık ki kitap fuarına yetişmedi. Ancak kısa bir süre içinde çıkmasını bekleyebiliriz elbette!

Gerekli Şeyler ise Naruto ve One Piece’in 23. ciltleri, Bleach’in 13. cildi ve Titana Saldırı’nın 5. cildinin yanında yeni bir manga ile merhaba diyor bizlere. Tokyo Gul! Bir süre önce Facebook sayfalarında bu seriyi basacaklarını duyurduklarından beri okuyucular arasında en çok beklenen manga dalına aday olmuştu kendisi. Mangasının yanında yakın zamanda çıkan animesiyle de popüler olan 14 ciltlik bu serinin tanıtıma şöyle alalım sizleri;

[stextbox id=”black”]Tokyo Gul #1

tokyo-gulTokyo Gul, İşida Sui tarafından yazılan ve çizilen, Shueisha Yayıncılık tarafından 8 Eylül 2011 – 18 Eylül 2014 tarihleri arasında basılan, psikolojik, korku, dram, doğaüstü, aksiyon türünde 14 ciltlik bir manga serisidir. Serinin öncesini konu alan “Tokyo Gul: JACK”, sonrasını konu alan “Tokyo Gul:re” mangaları ile “Tokyo Gul” ve “Tokyo Gul va” olarak adlandırılan 2 sezon, 24 bölümlük animesi vardır.

Seri, Tokyo’da olan garip cinayetlerle başlar. Cinayet mahali ve delilleri inceleyen polis, faillerin insan yiyen gullar olduğu sonucuna varmıştır. Tokyo sakinlerine korku salan bu canavarların gündüzleri nasıl saklandıkları, avlarını nasıl seçtikleri ve neden yedikleri bilinmemektedir. Manganın başkahramanı Ken Kaneki ve üniversite arkadaşı Hide, gulların gündüzleri insan gibi davranarak, insanların arasına karışıp yaşadıklarını düşünmektedir.

Kitap okumayı seven Kaneki, sıklıkla gittiği kafede kendisi gibi kitap okumayı seven bir kızla karşılaşır. Rize adındaki bu güzel kızla beraber güzel bir gün geçiren Kaneki, onu evine bırakırken bu güzel kızın gerçek kimliği öğrenir ve şok olur. Rize, son dönemde sıklaşan cinayetlerin faili guldur. Kaneki’yi yemek için böyle bir tuzak kurmuş olan Rize, iştahla avını parçalarken yanlarındaki inşaattan düşen demirler nedeniyle ölür. Rize’nin iç organlarının kendisine nakledilmesiyle hayatta kalan Kaneki, yarı insan/ yarı gul bir varlık olur. Yeni kimliğini kabullenemeyen Kaneki, kendini, gulların peşindeki polisler, polislerin peşindeki terörist gullar ve bu karmaşa arasında insanlarla huzur içinde yaşamak isteyen gulların dünyasında bulur. Yeni tanıştığı insanlara çabucak güvenmek gibi kötü bir özelliği olan Kaneki’nin başı beladan kurtulmayacaktır.

Tokyo’da bir umutsuzluk saklaniyor. İnsanlarin arasina karişip onlari avlayan ve bu cesetlerle beslenen esrarengiz insanlar. İnsanlar onlara ’gul’ diyor. Genç bir adam, bu esrarengiz insanlardan biriyle tesadüfen karşilaşinca kaderi aksi yönde değişmeye başlar!

Ve son olarak Akılçelen Kitaplar’dan Edge of Tomorrow adlı filmin esin kaynağı olan romanın manga uyarlaması geliyor efendim! Hiroshi Sakurazaka’ın 2004’de yazdığı kitabı Ryōsuke Takeuchi geçtiğimiz yıl mangaya uyarlamıştı. Buyurun buna da bir göz atalım:

[stextbox id=”black”]All You Need Is Kill #1 – Öldür Yeter #1 

oldur-yeterYaşa Öl Tekrar Et

Dünya, Taklitçiler olarak bilinen uzaylıların işgali altındadır. Bugüne kadar böylesine dehşetli bir mücadeleye girmemiş insanlığın kaderi ise Birleşik Savunma Ordusu’nun ellerinde… Savaşın soğuk yüzüyle hiç karşılaşmamış acemi bir asker olan Keyci Kiriya çarpışmalarda hayatını kaybeder ancak kendini aynı günün sabahında, aynı olayları yeniden yaşarken bulur; hem de tekrar tekrar. Bu sonsuz döngünün 158. seferinde ise gizemli bir müttefikten, Metal Ceketli Sürtük olarak bilinen kadın asker Rita Vrataski’den bir mesaj alır… Acaba bu kadın, Keyci’nin kurtuluşu mu yoksa son ölümü mü anlamına gelmektedir?

Hangi birini alacağımıza karar veremedik, en iyisi hepsini alalım!