Jongo: Güney Afrika’dan Yepyeni Bir Süper Kahraman Dizisi

jongo-ust

Süper kahraman dizilerine bir yenisi ekleniyor. Ama bu kez çok farklı topraklardan, Güney Afrika’nın bağrından kopup gelen bir yapım var karşımızda.

Son dönemlerde, özellikle de Arrow’un başarısının ardından çizgi roman dizilerinde inanılmaz bir artış yaşandığı malumunuz. Daredevil, Flash, Constantine (R.I.P.), Supergirl derken bir de bunların üstüne Legends Of Tomorrow, Krypton ve Watchmen gibi yapım aşamasında olanlar eklenince süper kahraman ekranlarımızı işgal etti âdeta.

Ama bunların hepsi Amerikan yapımı. Ya geri kalanlar? (Otur yerine Şerafettin, dizilerden bahsediyoruz burada). Onlar da bu akımdan faydalanmak, benzer şeyler üretmek istiyorlar elbette. Ve bunun son meyvelerinden biri de Güney Afika yapımı Jongo.

Heroes ve Chronicle karışımı gibi görünen dizi, tuhaf bir kristal vasıtasıyla süper güçler edinen genç bir adamın maceralarını konu alacak. Dizi için yayınlanan tanıtım metni şöyle:

Modern zamanların Johannesburg’unda (Afrika’nın New York’u) geçen Jongo, İnsanlığın Beşiği’ndeki bir mağarada tuhaf bir kristal bulan ve bu sayede çeşitli doğaüstü yetenekler kazanan genç bir adamın, Eli King’in maceralarını konu alıyor. Kristal ona mağaradan kaçar kaçmaz öldürülen, köle bir madenci olan babası tarafından bırakılmıştır.

Eli bir yandan babasının ölümüyle yüzleşmeyi ve bundan sorumlu olan adamları bulmayı denerken, diğer yandan da kristalin güçlerini anlamaya ve hayatını kalıcı bir şekilde değiştirebileceklerini kavramaya çalışmalıdır. Eli’ın bilmediği şeyse peşine düştüğü adamların kendi kristallerine sahip olduğudur ve milyonlarca kişinin hayatını tehdit eden, yıkıcı ve kadim bir kehaneti gerçekleştirebilmek için onun kristaline ihtiyaçları vardır. Ve her şeyin ortasında kalan kişiyse Maya, yani Eli’ın hayatının aşkıdır.

Dizi için bir de fragman yayınlandı ve doğrusunu söylemek gerekirse hiç de fena görünmüyor.

Güney Afrika’da geçen yapımlara pek sık rastlamadığımız ama Hayvanlılar Şehri’ni sevdiğimiz düşünüldüğünde kendisine bir şans verilmeyi hak ediyor diyebiliriz.

Jongo, 2016 yılında ekranlarda olacak.