Cesur Yeni Dünya Yeni Kapağıyla Geliyor

cesur-yeni-dunya-aldous-huxley2-ust

Aldous Huxley’nin başyapıtı Cesur Yeni Dünya, yeni baskısı ve yeni kapağıyla geliyor.

İthaki Yayınları’nın birkaç ay önce başlattığı “Bilimkurgu Klasikleri” dizisindeki dördüncü kitap Huxley’nin meşhur distopyası Cesur Yeni Dünya oldu. Yeni kapağı ve büyüyen boyutu ile kitap raflarında boy göstermeye hazır olan kitap, Kara Dörtleme diye adlandırılan distopik kitaplar arasında yer alan önemli bir bilimkurgu klasiği.

Öncekilere göre bu baskının farkları da yok değil. Margaret Atwood tarafından yazılan sunuş bölümünün yanı sıra David Bradshaw’ın sonsözü de bu eşsiz kitabı onurlandırıyor.

Kapak resminin kitabın içindeki önemli bir olaya gönderme olduğunu fark eden her okurun bir kez daha okumak isteyeceği bu önemli yapıt ilk olarak geçtiğimiz hafta İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda satışa sunulmuştu. Kısa bir süre içinde de tüm kitapçılardan temin edilebilir hale geleceğini belirtelim.

Kitabın yeni tanıtım metni ise şöyle:

cesur-yeni-dunya-aldous-huxley2Cesur Yeni Dünya bizi Ford’dan sonra 632 yılına götürür. Bu dünyanın cesur insanları kapısında “Cemaat, Özdeşlik, İstikrar” yazan Londra Merkez Kuluçka ve Şartlandırma Merkezi’nde üretilirler. Kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için, ‘annelik’ ve ‘babalık’ pornografik birer kavram olarak görülür. Toplumsal istikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya -uykuda eğitim- ile sağlanır. Hipnopedya sayesinde herkes mutludur; herkes çalışır ve herkes eğlenir. “Herkes herkes içindir.”

Kitaptaki sunuş bölümünün çevirisi sitemiz bünyesinde varlık gösteren M. İhsan Tatari’ye ait. Şükrü Karakoç’un kapak resminde harikalar yarattığı eserin genel çevirisi ise Ümit Tosun’a ait.

Cesur Yeni Dünya’nın sitemizdeki incelemesine buradan, künye bilgilerine ise şuradan göz atabilirsiniz.