Frank Miller, The Dark Knight IV İçin Kolları Sıvadı

dk3-masterrace-miller

Frank Miller, The Dark Knight serisinin dördüncü bölümünü kaleme almaya başladığını duyurdu.

Her şey geçtiğimiz nisan ayında Frank Miller’ın The Dark Knight III: The Master Race’i duyurmasıyla başladı. Efsanevi serisini bir üçleme hâline getireceğini ve bunun ihtiyar Batman’in son macerasını söylemişti bize o zaman Miller. Ama görünen o ki planlarda büyük bir değişikliğe gidildi.

Önce The Dark Knight III: The Master Race’in senaristlik koltuğunu projedeki ortağı Brian Azzarello’ya bırakan ve sadece danışmanlık rolünü üstlenen Miller şimdi de seriye dördüncü bir macera daha ekleme hazırlıklarına koyuldu. Ve bu seferki serüvenin sadece kendi kaleminden çıkacağının da altını özenle çizdi.

Brian’ın çalışmasını sonuna kadar alkışlıyorum. Ama o kendi hikâyesini yazdığına göre seri de artık dört kısımdan oluşuyor demektir. Dördüncü kısmıysa ben yazıyorum.

Bununla birlikte DKIII’ün hikâyesini yok saymayacağını da özellikle belirtiyor Miller. Dark Knight serisinin dördüncü bölümle sona mı ereceğini, yoksa mini seriler hâlinde sürekli devam mı edeceği sorulduğunda da şu cevabı veriyor:

Edeceğini umuyorum. Birinciyi bitirdikten sonra “Bir daha asla,” demiştim. İkincinin ardından yine “Bir daha asla,” dedim. Görünüşe göre Brian harika bir iş ortaya çıkarıyor; geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Seriyi devam ettirmemek için hiçbir sebep yok. Batman ölümsüz bir karakter ve sürekli yeni fikirler buluyorsunuz.

Miller son olarak Dark Knight serisinin dişi Robin’i Carrie Kelley için de bir seri yapabileceğini çıtlatmış. Görünüşe göre usta yazarın kafasında bu evrenle ilgili pek çok plan var. Umalım da hepsi ilk cildin o karanlık, girift havasına daha sadık olsunlar…