Haunted: The X-Files Tadında, Yeni Bir Korku Dizisi

haunted-house

Fox TV bizleri The X-Files esintileri taşıyan, doğaüstü bir korku dizisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki yılın ilk ayı eski dostumuz The X-Files ile yeniden kavuşmamıza şahit olacak. Ancak görünen o ki Fox TV dizinin hayranlarının bu tür yapımlara olan bağlılığından bir hayli etkilenmiş ve bundan biraz daha faydalanmanın yollarını arıyor. Bize göre hava hoş! Ortaya seyretmekten dört köşe olacağımız bir şey çıktıkça tabii…

Haunted adlı bu yeni dizi kuşkucu bir kadından ve inanmaya hazır bir adamdan (tanıdık geldi mi?) oluşan iki kişilik bir ekibin hayaletli bir evin etrafında dönen doğaüstü olayları araştırmasını konu alacak. Görünüşe göre her hafta yeni bir gizemli olay sunmak yerine sürekli aynı evin çevresinde geçecek hikâye. Ama bu illaki kötü bir şey olmak zorunda değil elbette. Dizi için yayınlanan resmi tanıtım metni şöyle:

Haunted, evleri ölümcül iblisler tarafından istila edilen bir aileye yardım edebilmek için, artık kaçak bir şeytan uzmanı olan eski erkek arkadaşıyla ortaklık kuran, ordu mensubu bir kadın hakkında ürkütücü bir korku dizisidir. Tüm sezon boyunca devam edecek olan soruşturma Amerika’nın en korkutucu hayaletli evlerinden birinin gerçek hikâyesini araştıracak. Biri inanmaya hazır, diğeri inkarcı olan ikili bir yandan günümüzdeki gizemleri çözerken diğer yandan da kendi yaralı geçmişlerinin gizemini de çözecekler. Dizi özünde çok eski bir soruyu araştıracak: “Kötülük diye bir şey gerçekten de var mı?”

Dizinin senaryosu Bob Cramner’ın The Demon of Brownsville Road adlı kitabından esinlenerek hazırlanıyor. Yönetmen ve senarist koltuğundaki isimse The Devil Inside (İçimdeki Şeytan) filminden tanıdığımız William Brent Bell. Yayın tarihiyse şimdilik belli değil.

Uzaylılar yerine hayaletler ve iblislerle uğraşan bir The X-Files fikri kulağa hiç fena gelmiyor sanki. Siz ne dersiniz?