Alien 5, Serinin Son İki Filmini Yok Sayacak

alien-ripley-newt

Alien serisinde Hicks rolünü canlandıran Michael Biehn, yeni filmin konusu ve geleceğiyle ilgili oldukça önemli detaylar paylaştı.

Alien 5 filminin bir süredir hazırlık çalışmaları aşamasında olduğundan haberdarız. Prometheus 2, ya da yeni adıyla Alien: Covenant’ın çekimleri nedeniyle belirsiz bir süre boyunca askıya alındığını da biliyoruz. Ancak filmle ilgili bilgilerimiz bunlarla sınırlı…ydı. Michael Biehn’in geçtiğimiz günlerde verdiği demece kadar…

1986 yapımı Aliens’ta Onbaşı Dwayne Hicks rolüyle izlediğimiz Biehn, Icons of Fright’a verdiği özel bir röportajda filme ilgili oldukça heyecan verici bilgiler paylaştı. Bunlardan en önemlisi serinin hayranlarının en sevdiği karakterler arasında yer alan Newt’in geri gelecek olması! İşte Michael Biehn’in o açıklamaları:

Beni ve Newt’i geri getirmeyi planlıyorlar ve bu noktada Newt aşağı yukarı 27 yaşında olacak. Hollywood’taki tüm aktrislerin bu rolü oynamak isteyeceğini biliyorum, çünkü bu sahiden de Sigourney ile Newt’i canlandıracak genç aktris arasında bir meşale devri olacak.

Son satıra dikkat… Sigourney Weaver ile Newt’i canlandıracak genç oyuncu arasında yanacak “meşale devrinin” anlamı filmin başarılı olmasında bizleri daha fazla Alien filminin beklediğinin en büyük habercisi.

Newt adındaki küçük kızımız ikinci filmde Alienlar tarafından saldırıya uğrayan bir koloninin hayatta kalan tek üyesi olarak çıkmıştı karşımıza. Ancak kendisini canlandıran Carrie Henn oyunculuğu bırakıp hayatına öğretmen olarak devam etmiş, Alien 3’te ise öldü denerek geçiştirilmişti. Bu durum Newt’i çok seven hayranların hiç ama hiç hoşuna gitmemişti doğrusu. Peki bu ne demek? Alien 3 ve Alien: Resurrection yok mu sayılıyor? Aynen öyle…

Temel fikir Alien 3 ve Alien: Resurrection hiç olmamış gibi hareket etmek. O yüzden yönetmen Neill Blomkamp’ın stüdyosuna giden herken bunu görebilir.

Alien 5 çalışmalarının Prometheus 2 için durdurulmasına da değinen oyuncu her şeyin yolunda olduğunu, projenin hâlâ devam ettiğini ve filmin kesinlikle çekileceğini belirtiyor:

Ridley Scott’ın ilk önce kendi filmini [Prometheus 2] çekeceğini ve Alien 5’te de baş yapımcılık rolü üstleneceğini biliyorum. O yüzden bunu heyecanla bekliyorum. Ridley’nin ikinci Prometheus’a odaklandığından haberim var. Hem onun hem de Fox’un iki filmin aynı anda istemediğinden eminim. Çünkü ikisi de farklı dünyalara sahip ve “Aliens” binlerce yıl sonra gerçekleşiyor. Ama aynı zamanda benzer bir his yaratmak istiyorlar.

Ridley Scott’ın son röportajında kendisininkinden sonra çıkan Alien filmlerini sevmediğini ve “Keşke ben devam ettirseydim,” dediğini hatırlıyoruz. Görünüşe göre buna James Cameron’ın Aliens’ı dâhil değil. Ayrıca diğer filmleri yok sayması bu fikrinde ne kadar ciddi olduğunun da bir göstergesi…

Peki siz bu duruma ne diyorsunuz? Hayranlar tarafından pek sevilmeyen Alien 3 ve Alien: Resurrection’ın hiç yaşanmamış gibi kabul edilmesi sizce olumlu bir hareket mi? Yoksa bundan hiç memnun kalmayanlardan mısınız?