Doğu Ekspresi’nde Cinayet Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

orient-express-ust

Ünlü oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh, Doğu Ekspresi’nde Cinayet’i hem yönetecek hem de başrol oynayacak.

20th Century Fox, Agatha Christie’nin en ünlü eserlerinden biri olan Doğu Ekspresi’nde Cinayet’i yeniden beyazperdeye taşıma çalışmalarına başladığını duyurdu. Projenin başındaki isimse Emmy ve BAFTA ödüllü Sör Kenneth Branagh.

Yönetmen, oyuncu ve senarist Kenneth Branagh’ı bugüne dek pek çok farklı rolde izleme fırsatı yakalamıştık. Gilderoy Lockhart ve Victor Frankenstein bunların arasında en çok akılda kalanlar. Ve görünüşe göre kendisini şimdi de ünlü dedektif Hercule Poirot rolünde seyredeceğiz…

Branagh sadece filmi yönetmekle kalmayacak, aynı zamanda Agatha Christie’nin 33 kitabında bizlere eşlik eden Belçikalı dedektif Hercule Poirot’u bizzat canlandıracak. Yapımcı koltuğundaki isimlerse bir hayli şaşırtıcı: Ridley Scott, Simon Kinberg, Mark Gordon. Şaşırtıcı dememin sebebi Ridley Scott’ın hâli hazırda bir sürü projeyle (Prometheus 2, Alien 5, Wool, Blade Runner 2) uğraşıyor olması elbette. Senaryo ise yine Blade Runner 2 ekibinden Michael Green’e ait.

Filmle ilgili henüz herhangi bir tarih ya da oyuncu seçimi belirtilmiş değil. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.