Sherlock Noel Özel Bölümü’nün Konusu Açıklandı

sherlock-abominable-bride-ust

BBC’nin sevilen dizisi Sherlock’un Viktorya Dönemi’nde geçecek Noel Özel Bölümü’nün konusu ve detayları belli oldu.

İlk kez geçtiğimiz yaz aylarında düzenlenen Comic Con’da duyurulan ve o zamandan beri gerek dizinin gerekse de Sherlock Holmes hayranlarının merakla beklediği özel bölüm Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’ı bir kez daha, ama bu kez 19. yüzyılda, yani eserin ait olduğu orijinal zaman diliminde bir araya getiriyor.

Sherlock: The Abominable Bride (Sherlock: Menfur Gelin) adını taşıyacak bu özel bölümün görünüşte farklı ama hissiyat anlamında modern günümüzde geçen diziyle aynı tadı vereceği söyleniyor. Cumberbatch ile Freeman’a Rupert Graves (Lestrade), Una Stubbs (Mrs. Hudson), Louise Brealey (Molly Hooper), Amanda Abbington (Mary Morstan) ve Jonathan Aris (Anderson) gibi diziden aşina olduğumuz isimler de eşlik ediyor.

Özel bölümün konusu şöyle:

Dr John Watson, Bay Sherlock Holmes’le tanışın.

Buna daha önce de tanık olmuştuk… ama ya modern zamanlarda değil de, Geç Viktorya Dönemi’nde yaşansaydı? Ya dünyanın en ünlü danışman dedektifi ve en iyi arkadaşı buharlı trenlerle, faytonlarla, fötr şapkalarla ve frak ceketlerle dolu bir Baker Sokağı’nda yaşasaydı?

1895’te geçen ‘Sherlock’a hoş geldiniz!

Bazı şeyler rahatlatıcı bir şekilde aynı kalıyor gerçi. Arkadaşlık, macera ve özellikle de CİNAYET…

Karısının eski gelinliğini giydiğini gören Thomas Ricoletti neden bu kadar şaşkın? Karısı sadece birkaç saat önce kendi canına kıymıştı da ondan…

Bayan Ricoletti’nin hayaleti artık dindirilemez bir intikam arzusuyla sokaklarda dolaşmakta. Holmes, Watson ve arkadaşları sislerle kaplı Limehouse’tan köhne bir kilisenin derinliklerine dek, görünüşte ölümden geri dönen bir düşmanla savaşmak ve Menfur Gelin’le ilgili nihai, şok edici gerçeği açığa çıkarmak için tüm zekâlarını kullanmak zorunda.

Sherlock: The Abominable Bride, 1 Ocak’ta ekranlarımızda olacak.