in ,

Yerdeniz Büyücüsü’nün Folio Society Edisyonu İnsanı “Büyülüyor”

Dünyanın en saygın kitapçılarından biri olan The Folio Society şimdi de Ursula Le Guin’in ölümsüz eseri Yerdeniz Büyücüsü’ne el attı.

Yerdeniz Büyücüsü - Görsel
- Reklam -
- Reklam -

Çok sevdiğiniz kitapların karton kapaklarının kıvrılmasından, yılların yıpratıcı etkisine dayanamamasından ve “evladiyelik” unvanını bir türlü hak edememesinden sıkıldınız mı? Bir kitap âşığı için en acı verici durumlardan biri bu olsa gerek… Ve ne yazık ki, senede bir çıkan özel ciltli versiyonları saymazsak, Türk okurlar olarak bu konuda pek şanslı değiliz.

Ama Avrupalılar, özellikle de Londralılar 1947’den beri en sevdikleri klasikleri müthiş bir şekilde ciltleyen, özel kapları içinde sunan, illüstrasyonlarla süsleten ve tam bir koleksiyonluk hâline getiren bir yayınevine sahip: The Folio Society.

Kendileri bugüne dek pek çok eserin ölümsüzlüğünü pekiştirmeleriyle ünlü. Belki Mars Yıllıkları, Dune ya da Yüksek Şatodaki Adam gibi çalışmalarını daha evvelden duymuşsunuzdur. İşte bu ekip şimdi de Ursula K. Le Guin’in en meşhur eseri Yerdeniz Büyücüsü’nü ele aldı.

- Reklam -

AWizardOfEarthsea-00

AWizardOfEarthsea-02

- Reklam -

AWizardOfEarthsea-04

Önsözünü yazar David Mitchell’ın, illüstrasyonlarını ise David Lupton’un kaleme aldığı Yerdeniz Büyücüsü Folio Society Edisyonu özel bir cilde, saklama kutusuna, özel kâğıda ve göz yormayacak şekilde dizilmiş metne sahip.

Sizi bilmiyorum ama bu kitabı kütüphanesine katacak okurları, hele hele ilk kez bu şekliyle okuyacak olanları feci şekilde kıskanıyorum şu an.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Sanırım biz daha uzun yıllar bu tür kolleksiyonluk kitapların basılmasını bekleyeceğiz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Üç Cisim Problemi İncelemesi - Cixin Liu

Üç Cisim Problemi: Hayalgücünün Sınırlarını Zorlamak

Uluslararası Gotik Derneği Öğrenci Bloğu 2016

Uluslararası Gotik Derneği Öğrenci Bloğu 2016 Yazarlarını Arıyor