2016’da Delidolu Kitap’tan 4 Yeni Diskdünya Cildi Daha Geliyor!

diskdunya-delidolu

Yayınevinin resmi bildirisinin yalancısıyız!

Delidolu Kitap çok güzel bir uygulamaya sahip. Buna göre, çıkmış, yeni çıkan ve çıkacak kitaplarını derledikleri harika kataloglarla okurlarını pek merakta bırakmıyorlar. Ama çok heyecanlandırıyorlar!

Son sayısı ilk olarak İstanbul Kitap Fuarı’nda dağıtılan ve internet sayfalarında da yer alan kataloglarındaysa bizi 2016’da tam 4 yeni Diskdünya kitabının beklediğini öğreniyoruz!

Bildiğimiz kadarıyla 5. ve sıradaki kitap olan Hasbüyü şu an editöryel süreçte. Diğerlerinin de çevirilerinin bittiği ya da bitmek üzere olduğunu düşünüyoruz. Peki bu gelecek 4 yeni kitap neler? Dahası, neyi anlatıyorlar? Hepsini sizler için özetledik!

[stextbox id=”black”]Diskdünya 5: Hasbüyü

Rincewind sahalara dönüyor!

Diskdünya’nın en berbat büyücüsü Rincewind’e, önceki maceralarından tanıdığımız Barbar Cohen’in kızı Conina ve barbar bir kahraman olmak isteyen kasiyer Nijel eşlik edecek.

[stextbox id=”black”]Diskdünya 6: Ucube Kocakarılar

Havamumu Nine’ye yeniden yol açın! Çünkü onun da içinde bulunduğu yasalara saygılı üç cadı krallık politikalarına karışacak.

Hırslı eşler, işlenen kraliyet cinayetleri ve üç cadı… Basbayağı Macbeth göndermesi var burada!

[stextbox id=”black”]Diskdünya 7: Piramitler

Gerçek dünyadaki antik Mısır’ın Diskdünya karşılığı olan Djelibeybi’nin prensi Teppic, Katiller Loncası’nda eğitim gördü. Ancak babası ölünce apar topar ülkesine döndü ve firavun babasının anısına muazzam bir piramit inşa etmeli.

Bakın bu kitabı en iyi eski baskısındaki şu sözler özetliyor:

Bir yanda bitmek bilmez ayinler, değişimden ödü kopan çılgın rahipler, kutsal timsahlar, dik kafalı cariyeler ve yürüyen mumyalar ordusu, diğer yanda yeni mezun bir katil ve yüksek matematik dehası bir deve…

Pratchett’tan, krallar, tanrılar, siyahlara bürünüp gecenin içinde sinsice dolaşan adamlar ve parakozmik mimarı üzerine “kuantum” dolu bir serüven.

[stextbox id=”black”]Diskdünya 8: Muhafızlar! Muhafızlar!

Biliyorsunuz, Diskdünya kendi içinde küçük serilere sahip. Rincewind romanları, Tiffany Sızı romanları, Ölüm’ün romanları vs. İşte bu kitap da Ankh-Morpork şehir muhafızlarının ilk romanı!

Çalınan bir büyü kitabı ve ardından çağrılan bir ejderha… Ankh-Morpork’un insanlarına dehşet salacak yegane şey artık şehirde. Ancak durun! Ankh-Morpork’un gece nöbetine düşen bir görev bu ve bunu Görünmez Üniversite’nin orangutana dönüşmüş (ilk iki kitabı okuduysanız nasıl olduğunu biliyorsunuzdur) kütüphanecisinin yardımıyla şehir kurtarılabilir!

Yalnız şöyle bir sorun var ki, bu muhafızların şu ana dek bir şey başardığı görülmedi.

 

Yine birbirinden çılgın, yine birbirinden komik! Delidolu Kitap hızını kesmeyerek okurları büyük sevince boğuyor. Her ne kadar 2016’ya bir şey kalmamış olsa da, gel de bekle şimdi.