Notos’ta Ermenice Edebiyat var!

notos55-ust

Notos, Aralık-Ocak 2015 tarihli 55. sayısında Ermenice Edebiyat konusunu ele aldı.

Yokluktaki Çokluk” alt başlığı ile ağırlık verdikleri dosyalarında, yanı başımızdaki kültüre ayna tutmak hedefindeler. Yeni sayının tanıtımlarını kendi ağızlarından duyalım:

Hem Ermeniceyle yazılmış edebiyatın bu ülkede yaşanan büyük acıların öncesinde ve sonrasında nasıl bir değişim geçirdiğine bakmaya hem de kadim bir dilin edebiyatının bugününü, dünyadaki yerini görmeye çalışıyor.

Dosyaya katkıda bulunan isimlere şöyle bir göz atalım: notos55Mehmet Fatih Uslu, Sevan Değirmenciyan, Aziz Gökdemir, Maral Aktokmakyan, Murat Cankara, Ararat Şekeryan, Hazal Halavut, Nazan Maksudyan, Karin Karakaşlı, Vahram Danielyan ve Sona Mnatsakanyan.

Notos’un bu sayısında ayrıca modern şiirimizin önde gelen isimlerinden Şükrü Erbaş ile gerçekleştirilmiş bir söyleşi var.

Melisa KesmezBir Yazarın Seçtikleri bölümünde okurlara tavsiyeler verirken Melike Uzun da en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.

Özgür Çakır, Kaan Murat Yanık ve Onur Behramoğlu ile kısa kısa sohbetlere de yer veren derginin öykücü kadrosu ise şöyle: Georg Heym, Özlem Akıncı, Dilek Emir, Aydın Öztürk, Kadire Bozkurt, Nazlı Karabıyıkoğlu, Şafak Pala, Didem Tekeli, Özdemir Bayrak, Muammer Kıranoğlu, M. Tila Sadık ve Emirhan Burak Aydın.