Nebula Ödüllü Öyküler Bu Yıl da Derlendi: “Nebula Awards Showcase 2015”

nebula-showcase-2015-ust

1966’dan beri her yıl derlenen bu eser, Nebula Ödülü kazananları ve adaylarını tek çatı altında topluyor.

Bu yıl hepimize heyecan verecek isimler derlemedeki yerini aldı. Pekala, evet evet, eser yine İngilizce. Ama eh, eserlerin çevrilmesini beklemekten bıkıp kaçımız onları orijinal dilinden okumaya başlamadık ki? Hayır mı? Hem merakınızı giderin, hem de yabancı dilinizi geliştirmek için kendinize bir şans verin!

nebula-showcase-2015Sosyal mesajımızı da geride bıraktıktan sonra, gelelim Nebula Awards Showcase 2015’e (Nebula Ödülleri Vitrini 2015). SFWA’nın (Science Fiction and Fantasy Writers of America) verdiği oylarla seçilen bu kazanan ve aday öykülerde yer alan yazarlar sadece Nebula Ödülü sahibi/adayı da değiller!

Andro Norton,  Damon Knight Memorial Grand Master, Rhysling ve Dwarf Stars ödüllerini kazanmış isimler de bu antolojide bir araya geldi. Arthur C. Clarke, Hugo ve Nebula Ödüllü Adalet’in yazarı Ann Leckie de bu seneki güzel sürprizlerden biri. Dahası, bilimkurgunun yaşayan ustalarından Samuel R. Delany’nin bir makalesi de yer alıyor. Bitmedi!  Delany’in taze ödüllü kısa romanı Time Considered as a Helix of Semi-precious Stones da bu antolojide.

Üç Cisim Problemi’ni Çinceden İngilizceye kazandıran ve bol ödüllü bir kısa öykücü olan Ken Liu da tanıdık isimler arasında.

http://www.barnesandnoble.com/w/nebula-awards-showcase-2015-greg-bear/1121646258?ean=9781633880900#productInfoTabs