Ve Sissoylu 2 Nihayet Bizlerle…

sissoylu-2-ust

Brandon Sanderson’ın sevilen fantastik serisi Sissoylu’nun ikinci cildi Kuşatma bu hafta çıkıyor.

Dilimize Akılçelen Kitaplar tarafından çevrilen ve uzun zamandır yollarını gözlediğimiz Sissoylu 2: Kuşatma bu cuma raflardaki yerini alıyor.

Yayınevinin Facebook sayfasında yayınlanan habere göre kitabın tüm hazırlıkları tamamlanmış durumda ve şu anda matbaada. Ön siparişe açılan kitap ellerine ulaşır ulaşmaz dağıtımlara da başlanacak. Romanın arka kapak yazısı ise şöyle:

Sissoylu-2Kötülük alt edildi; savaş ise henüz başlıyor.

İmkânsızı başardılar ve acımasız iktidarı bin yıl boyunca devam eden Tanrı benzeri varlığı ortadan kaldırdılar. Bu toprakların en kudretli Sissoylusu hâline gelen Vin ve ona âşık olan genç, idealist bir soylu olan Elend Venture, şimdi yıkık bir imparatorluğun külleri üzerine sağlam, yeni bir toplum inşa etmek zorunda.

Üç farklı ordunun kuşatması altında kaldıkları sırada, Vin ve Elend bu zorlu amaç için çalışmaya başlayalı çok kısa bir zaman olmuştu. Kuşatmanın demir yumruğu geride kalan her günle birlikte giderek daha da kapanırken, kadim bir efsane bir umut ışığı sunmaya başladı onlara. Efsanede bahsedilen Miraç Kuyusu’nun ne tür bir güç bahşettiği belli değil, hatta bu kuyunun gerçekten de var olup olmadığını bile kimse bilmiyor.

Belki de Lord Hükümdar’ı alt etmek işin en kolay tarafıydı. Lord Hükümdar’ın yıkılışı sonrasında ortaya çıkan gelişmelere rağmen hayatta kalabilmek hiç de kolay olmayabilir.

Çevirmenliğini Can Sevinç’in, editörlüğünüyse Yosun Erdemli ve Özgür Mutlu’nun üstlendiği kitabın künye bilgilerine buradan, kitabın ilk dört bölümünü kapsayan ÖN OKUMASINA ise buradan ulaşabilir, dilerseniz ön siparişinizi Arkadaş Kitabevi’nin resmi sitesinden verebilirsiniz.