Ay’da 172 Saat Çok Yakında Raflarda

ayda-172-saat-ust

Norveçli yazar Johan Harstad’ın ödüllü korku/bilimkurgu romanı “Ay’da 172 Saat” İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı.

İlk kez 2008 yılında Norveç’te yayınlanan ve o günden beri 16 farklı ülkede basılan ödüllü korku/bilimkurgu romanı DARLAH, ya da hem dilimize hem de İngilizceye kazandırıldığı isimle Ay’da 172 Saat kısa bir süre içerisinde raflardaki yerini alacak. Üstelik Norveççeden yapılan çevirisiyle!

Genç yetişkin türündeki eser, hem finansman toplamak hem de dikkatleri yeniden üzerine çekmek isteyen NASA’nın kırk yıl sonra Ay’a yeniden insan göndermeyi planlamasını konu alıyor. Dünya çapında bir çekiliş düzenleyen NASA üç şanslı genci hayatları boyunca unutamayacakları bir yolculuğa, Ay’ın  yüzeyindeki DARLAH-2 uzay istasyonuna gönderecektir. Peki ama hepsi sağ salim dönebilecek mi? İşte bu sorunun cevabı kitapta gizli…

Kitabın arka kapağında yer alan tanıtım bülteni şöyle:

ayda-172-saatAY’A GİTMEK İSTER MİSİNİZ?

NASA, kırk yıllık uzun aranın ardından Ay’a insanlı bir yolculuk düzenlemeye karar verir. Dünya’dan üç genç de bu yolculuğa katılmaya hak kazanır: Midori, Antoine ve Mia.

Ay’a yolculuk sorunsuz bir şekilde tamamlanır, ama aslında sorun Ay’ın bizzat kendisidir. Ay üssü DARLAH 2’de sıradışı olaylar baş gösterir; Ay’daki bir şey uzun uykusundan uyanmıştır. Kısa bir süre sonra DARLAH 2’nin sakinleri orada yalnız olmadıklarını fark ettiklerinde, yaşamak ve eve dönmek için mücadele etmek zorunda kalırlar.

İthaki Yayınları’nın kitaptan paylaştıkları bir alıntı:

Mia dışarı çıktığı sırada birkaç iyi seçilmiş söz söylemeyi düşündü. O tarihî ana uygun düşecek, şöyle okkalı bir şeyler bulabilmek için epey zaman harcamıştı. Ama aklına hiçbir şey gelmemişti. Bir tek kelime bile. Ve şimdi Ay yüzeyinde durup kalbinin atışını yavaşlatmaya ve kendine yön vermeye çalıştığı sırada, nedenini anladı. Armstrong ve Aldrin’e yeni yeni duymaya başladığı saygı artmıştı. Bu yerin güzelliğini ve tekinsizliğini hiçbir söz ifade edemez gibiydi. Ama onlar yapmıştı. Özellikle Aldrin. Ay modülünden dışarı adımını atmış ve söylenebilecek tek sözü Dünya’ya söylemişti: Muhteşem. Muhteşem ıssızlık.

Ay’da 172 Saat’in çevirmenliğini Ezgi Dikici, düzeltisini Ömer Ezer, editörlüğünüyse Alican Saygı Ortanca  üstleniyor. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.