Perili Evlerden İkea Tipi Korku Romanlarına: “Horrorstör”

horrorstor-ust

Bir mobilya mağazasında, perili ev benzeri olaylar yaşanırsa ne olur?

Zodyak Kitap’tan çıkan Horrorstör çılgın bir eser; çünkü o korku türünün olmazsa olmazı perili ev konseptini ‘perili mobilyacı’ya çeviriyor. IKEA benzeri bir mobilya mağazasının çalışanları her sabah kimi eşyaları kırık dökük halde buluyor. Üstelik güvenlik kameralarında hiç iz yok!

Böyle durumlarda ne yapılır? Her korku klasiğinde olduğu gibi, cesur gönüllüler (ya da zoraki?) bir geceyi o perili evde geçirerek gizemi çözmeye çalışır. İşte, kahramanlarımız da bu perili mağazada bir gece geçirmek zorunda kalıyorlar.

Grady Hendrix’in kaleme aldığı Horrostör’ün en çarpıcı özelliklerinden biri tam bir alışveriş kataloğu gibi tasarlanması. Üstelik yalnızca kapağından söz etmiyoruz, sayfa tasarımı da öyle.

Kitabın tanıtım metni şöyle:

horrorstorCleveland, Ohio’daki Orsk mobilya mağazasında tuhaf olaylar yaşanıyor. Çalışanlar, her sabah mağazaya geldiklerinde kırık Kjerring raflar, paramparça olmuş Glans kadehler ve Liripip gardıroplarla karşılaşıyor. Satışlar düşüşte, güvenlik kameraları hiçbir şey ortaya çıkarmamakta ve mağaza yöneticileri panik içerisinde.

Üç çalışan, bu gizemi çözmek için gün batımından şafağa dek sürecek dokuz saatlik bir mesai yapmaya gönüllü oluyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde boş mağaza katında kol gezecek, tuhaf görüntü ve sesleri inceleyecek ve hayal gücüne meydan okuyan dehşet verici olaylarla karşı karşıya kalacaklar.

Her açıdan çağdaş bir ortamda geçen geleneksel bir perili ev hikâyesi olan Horrorstör, ışıltısını ve görünümünü ömür boyu korumak üzere tasarlandı. Şık kapağı ve sayfa tasarımıyla dikkat çeken Horrorstör, ihtiyaç duyduğunuz psikolojik dehşeti göz alıcı bir formatta sizlere sunuyor.

Çağımız tüketim alışkanlıklarına da güzel bir yergi içeren şık kapağıyla oldukça çekici görünen bu kitabın çevirisi Feyyaz Şahin’e ait. Katkıda bulunan isimlerse Adem Şenel ve Münir ÜstünKitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilir, Zodyak Kitap’ın yayınladığı tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Son olarak kitabın yakın zamanda Fox kanalı tarafından dizileştirileceğini de duyuralım.