Star Wars – The Force Awakens Vizyonda!

force-awakens-banner

Ağlamıyorum, gözüme Ojomian soğanı kaçtı… 

İçimizdeki dinozorları saymazsak çoğumuzun, Star Wars filmini ilk izlediğinde çocuk olduğunu söyleyebiliriz. Çoğumuz Darth Vader’dan korkup, Luke’a, Leia’ya, Han’a aşık olduk. O zamanlar bu filmden çıkarabildiğimiz tek şey de birilerini sevmek ve sevmemekti zaten. İyi adamlar kötü adamlara karşı. (Tabii ki ciuuv ciuuv lazer savaşını da unutmamak lazım)

Şimdi bile “Neden Star Wars?” sorusuna bazılarımız en basit haliyle “Uzay, ışın kılıcı, uzay gemisi” falan diyecektir. Ancak eğer Star Wars evrenine kendinizi kaptırdıysanız işlerin bu kadar basit olmadığını anlamışsınızdır. Özellikle ilk kez izleyeceklere veya izleyip de beğenmemiş olanlara sesleniyorum; izlerken çizgisel hikaye yerine arkadaki detaylara odaklanmaya çalışın. Şehirlere, canlılara, tarihe… Genişletilmiş evrene bir kez girdiniz mi ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Evrenin gerçekten de ne kadar büyük bir yer olduğunu anladığınızda sabahın 5’inde Wookiepedia okuyor olacaksınız.

“Star Wars serisini neden seviyorsun?” sorusuna sayfalarca şey yazabilirim ama burada birilerine Star Wars serisini sevdirmeye çalışmak istemiyorum. Eğer öyle bir izlenime kapıldıysanız özür dilerim. birçok kişinin sevdiği bir şeyi sizin de sevmeniz gerek diye bir dünya yok arkadaşlar. Sevmemeniz kadar normal bir şey yok. Ben isterdim ki ilk Force Awakens Trailer’ı geldiğinde, Star Destroyer yıkıntısını gördüğümüz o anda keşke herkesin tüyleri bizim gibi diken diken olsaydı, Han Solo ve Chewbacca’yı gördüğümüz ilk sahnede sizler de göz yaşı dökseydiniz. Keşke bizim mutluluğumuzu herkes paylaşsaydı sevgili okur.

Benim sevme nedenime gelirsek; Star Wars diğer birçok geniş çaplı hikayeden daha derli toplu bir evrene sahip. Filmin hikayesi çok güzel olmayabilir belki ama olay bizler için sadece film olmaktan çıktı. Önemsiz görünen karakterler ya da noktalar hakkında saatlerce tartışabilir ya da teoriler üretebiliriz. Daha da güzeli, evreni o kadar büyük ama aynı zamanda o kadar sağlam örülü ki hayal ettiğimiz teoriler bir noktada gerçeğe dönüşüyor. Özetle Star Wars’ı sevmemin en büyük nedeni bizimle birlikte büyüyor oluşu. Çocukluğumuzda bizi ışın kılıcıyla cezbeden ve hayat boyu süren bir saplantıdır Star Wars.

Seven ve sevmeyen, Force Awakens (Güç Uyanıyor) filmini izleyecek olan herkese mutlu seyirler efendim! Birkaç kötü noktanın zevkinizi bozmasına izin vermeyin!

Sevmeyenler ise 5 dakika daha uyuyabilir. :)

* * *

Sitemizde yapılan sesli incelemeyi hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.