Bu Ay Merakla Beklenen İki Yeni Çizgi Romana Daha Kavuşuyoruz!

Bu ay ortasında bizi uzun süre bekleten iki çizgi romana tekrar merhaba diyoruz! 

Türkiye çizgi roman piyasasında takdir edilesi bir cesarete sahip sayılı insanlardan Selçuk Ören. Kendi yazıp çizdiği Şehzade Yangını adlı 9 kitap olmasını planladığı serinin 2. cildini yayınlamış bulunmakta. Şu an için ikinci kitaba bakma fırsatımız olmadıysa da kapağının yalıçapkınları ile oldukça oldukça hoş göründüğünü söylemeden geçemeyiz. Tabloluk bir iş çıkmış ortaya kapakta.

İkinci kitabın tanıtım bültenine kısaca bir göz atarsak;

Selçuk Ören’in yazıp çizdiği “Şehzade Yangını” serisinin ikinci kitabı, 1768 yılında Galata’da yangının ortasında kalan Tahir, ağır yaralanan hasmı Kadırgalı Kör Emin’in kurtarmaya çalışmasının hikayesi… “Yeraltı Camii’nin avlusunda bulunan kalabalık, Adem’in cennetten kovulduğu bu mübarek günde dua ediyordu. Kimisi günahları için af dilerken, kimisi de borçlarını kapatabilmek için para diliyor, birkaç mecnun ise vuslat için Allah’tan medet umuyordu. Osman Dede ise cennete kabul edilmek için Allah’a yalvarıyordu. Başını huzurla göğe kaldırdığında gökyüzünde uçan yalıçapkınlarını gördü. Yalıçapkınlarının cennete taşıdığı mümin kardeşlerinin ruhlarını, kıskanmadan edemedi. Fakat ne olduysa bir anda oldu…”

Hayranlarının araya girip çıkan Yeniden Doğuş cildinden beri heyecanla bekledikleri, sürekli sorup durdukları Flash ise kaldığı yerden heyecanlı bir hikaye ile devam ediyor; Flash 4 – Zıt Flash! Flash’ın dizisini izlediniz ve sevdiniz mi? Peki çizgiler biraz bile hoşunuza gidiyorsa Flash‘ın çizgi romanından diziye oranla daha fazla zevk alacağınızı biliyor musunuz? Brian Buccellato‘nun yazdığı, Francis Manapul‘un hem yazıp hem çizdiği bu cilt diğerlerine oranla çok daha güzel! Kaçırmayın efendim.

Zıt Flash‘ın tanıtım bülteni ise şöyle;

Barry Allen, Sürat kuvveti’nin muazzam kudretini kullanıp Flash’a dönüşerek inanılmaz hızlarda hareket edip düşünebilecek bir seviyeye çıkabilir o, Sürat Kuvveti’ni sadece kullanmakla kalmaz, attığı her adım da onu üretir de. Kendisi, insandan bir dinamo gibi zamanın akmasını sağlayan bir güç kaynağıdır. Fakat birisi onun şimdiye kadar yaptığı her şeyi tersine çevir karar verir. Central City’nin caddelerinde şimşek kadar hızlı bir katil kol gezip Sürat Kuvveti’yle bağlantısı olan herkesi hedef almaktadır; yani Flash için önemli olan herkes potansiyel bir hedeftir. Flash simgesinin tersi bir simgeyi taşıyan bu katilin kurbanlarıyla birlikte sürati de artar. Amacı Flash’ın koşmasını sağlayan zamaının akışını tersine çevirmekten başka bir şey değildir. Zıt Flash kimdir? Sürat Kuvveti’yle ve Barry allen’la- arasındaki şok edici bağlantı nedir? Ve Flash vakti tükenmeden ona engel olabilecek mi?

Bu arada Flash serisine küçük bir bakış atacak olursak yayınlanan kitaplar sırasıyla şöyle efendim;