Yalnızlar Mektebi 15. Sayısıyla Yeniden Kitabevlerinde!

ym dergi 15

Maddi nedenlerden ötürü 13. sayılarından sonra basılı yayıma ara verdiklerini duyuran ve 14. sayılarını PDF olarak sunan Yalnızlar Mektebi Dergisi, “Masal” temalı 15. sayısıyla bir kez daha raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Kapak görselini önceki sayıda olduğu gibi Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği üç aylık bağımsız ve özgün derginin “Masal” temalı bu sayısında neler var?

Her sayıda olduğu gibi “Masal” sayısında da birbirinden kaliteli edebi eserlere yer veren YM Dergi’de, Mine Soysal, Beyza Akyüz ve Judith Liberman ile masal üzerine keyifli söyleşiler de yer alıyor. Fuat Sevimay, Gökçe Bezirgan, Deniz Tarsus, Neslihan Önderoğlu, C.Hakkı Zariç, Onur Çalı ve Seran Demiral öyküleriyle; Adem Akıncıoğlu, Bünyamin Durali ve Cafer Ünal da şiirleriyle konuk oluyor.

“Masal” dosya bağlamında çeşitli incelemelerle ele alınırken, yine YM Dergi yazarlarının öykü ve şiirleri de dergiye zenginlik katıyor.

Sadık Hidayet’in “Daş Akol” öyküsü ilk kez Türkçede!

İran edebiyatının usta yazarı, bir başyapıt sayılabilecek Kör Baykuş’u kaleme alan Sadık Hidayet’in “Daş Akol” isimli öyküsü, Ali Seraj Azari çevirisi ile ilk kez YM Dergi’de! Aynı zamanda Jack Zipes’ın masal üzerine bir makalesi de Yasemin Yılmaz Yüksek tarafından Türkçeye çevriliyor.

Yalnızlar Mektebi Dergisi, “YM Dergi” adıyla Ocak’ın ilk haftası kitabevlerinde okurlarıyla buluşacak.

Umarız bu bir sayılık aranın ardından uzun süre boyunca basılı şekilde raflarımıza gelmeye devam ederler. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz.