Murakami’nin “Kadınsız Erkekler”i Geliyor

kadinsiz-erkekler-haruki-murakami-ust

Başarılı Japon yazar Haruki Murakami’nin yeni kitabı ön siparişte!

En son yazarın “Uyku” adlı öyküsünü illüstrasyonlu bir şekilde okuma fırsatı bulmuştuk. Şimdiyse, Kadınsız Erkekleriyle buluşma vakti.

Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Haruki Murakami’nin yeni kitabından kısa bir tadımlık:

kadinsiz-erkekler-haruki-murakamiBir kadını yitirmek, tüm kadınları yitirmek demek… Bir gün sen de kadınsız erkeklerden olacaksın. O gün en ufak bir uyarı, küçücük bir ipucu vermeden; önsezi olarak hissettirmeden ya da içine doğmadan; kapını çalmadan, hiç beklemediğin bir anda seni bulacak. Bir köşeyi döndüğünde, aslında çoktan oraya varmış olduğunu anlayacaksın. Geriye dönmek mümkün olmayacak. O köşeyi bir kez dönünce, orası artık senin için mümkün olan tek dünya olacak. O dünyada sen kadınsız erkeklerden biri olarak anılacaksın. Hep bu soğuk çoğul eki ile… Bir kadının özlemini çeken, yasını tutan; bir kadın tarafından aldatılmış, terk edilmiş olmanın acısıyla yaşayan, aşkla kendinden vazgeçen erkeklerin öyküleri…

Tıpkı önceki bütün Murakami kitaplarında olduğu gibi, Doğan Kitap tarafından yayımlanacak olan eser bir süredir ülkemizde de merakla beklenmekteydi ve Ali Volkan Erdemir çevirisiyle hasret sona eriyor. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haruki Murakami’den aşka ve kadınlara yazılmış yedi ağıt… Darısı henüz yayımlanmayan diğer kitaplarına diyelim.