Barış Bıçakçı’dan Yepyeni Bir Kitap: “Seyrek Yağmur”

seyrek-yagmur-baris-bicakci-ust

Ülkemizin sevilen yazarlarından Barış Bıçakçı’dan yeni bir kitap geliyor: Seyrek Yağmur.

Kendine has anlatım teknikleri ve Ankara güzellemeleriyle birçok insanın gönlünde taht kuran Barış Bıçakçı’dan yıllardır yeni kitap bekleyenler sonunda bu isteklerine karşılık bulabildiler.

Bugüne dek toplamda 7 kitabı yayınlanmış olan Barış Bıçakcı, 8. kitabıyla bir kez daha sevenlerine merhaba diyor. En son 2011 yılında Sinek Isırıklarının Müellifi eserini okurlarıyla buluşturan Bıçakçı, 2016’nın ilk günlerinde de yeni eserini armağan ediyor.

İşte Seyrek Yağmur’un kısaca konusu:

Bir pazar seyrek-yagmur-baris-bicakcisabahı Rıfat günlerin aynı kaba damlamadığını fark etti. “Günler damlıyor ama aynı kaba değil,” dedi. Gökyüzüne baktı: Boştu. Hiç bulut yoktu, aslında hiçbir şey yoktu. Çağımızın çıplak güneşi her şeyi yok etmişti, enginliği, bulutları ve kuşları… Maviyi bile yok etmişti, sonra da sırasıyla diğer renkleri, bazı sesleri, kelimeleri ve anlamları. İnsan bu yoklukta yeni bir şey söyleyemez, olsa olsa kendini tekrar ederdi.

Rıfat, zamanımızın bir kahramanı gibi, bir niteliksiz adam gibi, bir aylak adam, bir lüzumsuz adam gibi, bir “R.” gibi, geziyor hayatın içinde. Hayat, arada Rıfat’ın dükkânına da uğruyor. Rıfat, filmleri, kitapları, hayalleri, fikirleri, dertleri, mes’eleleri de geziyor. Ortaya sorulmuş soruları üzerine alınıyor, bazı. Neyin peşinde bu adam?

Rıfat, bir hikâyenin içinde midir, anlamaya çalışıyor, insanın bir hikâyenin içinde olduğunu anlamasının yolunu arıyor… Seyrek yağmura şemsiye açılır mı?

Bıçakçı’nın en çok okunan eseri unvanına da sahip olan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 2011 yılında Seyfi Teoman yönetmenliğinde beyazperdeye de aktarılmıştı hatırlayacağınız üzere. Dileriz Seyrek Yağmur da onun kadar kalıcı olur.

Kitap kapağının sosyal medyada büyük tepkilere yol açtığını belirtmekte de yarar var. Önceki Barış Bıçakçı kitaplarının kapaklarını düşündüğümüzde oldukça sade kaldığı aşikar. Yayınevi tüm eleştirileri görmezden gelerek kitabı bu şekilde yayınlamayı uygun gördü.

Tıpkı öncekiler gibi İletişim Yayınları aracılığıyla yayımlanan eser şu anda ön siparişte, 8 Ocak’tan itibaren de raflardaki yerini alacak.