Kutsal Dedektiflik Bürosu TV Dizisi Oluyor

dirk-gently-logo-ust

Douglas Adams’ın en meşhur iki serisinden biri olan Dirk Gently’nin Kutsal Dedektiflik Bürosu, BBC America tarafından bir kez daha televizyona uyarlanıyor.

Evet, evet… biliyorum. Bugünlerde televizyona uyarlanmayan “ne” kaldı ki? Özellikle son yıllarda Flash, Arrow ve Daredevil’ın yaptığı büyük sükse sayesinde dizi yapımcıları işlerine daha bir hevesle sarılmaya ve popüler ne varsa ekrana taşımaya başladılar.

Ama yine de… Dirk Gently diyoruz yahu! Douglas Adams diyorum! Heyecanlanmamak mümkün mü? Aslında bu eser 201o yılında BBC tarafından dizileştirilmiş, fakat sadece bir sezon boyunca hayatta kalabilmişti. Geçen yıldan beri de projenin tekrar gündeme getirilebileceğinden bahsediliyordu, ama bir türlü somut bir adım atılmamıştı.

Ancak BBC America’nın dün Twitter hesabından resmen doğruladığı üzere 8 bölümden oluşan bir mini-dizi için düğmeye basıldı.

Duyuru: BBC America, Dirk Gently’nin Kutsal Dedektiflik Bürosu’nun orijinal senaryolu dizisi için yeşil ışık yaktı.

Dizi Chronicle ve Superman: American Alien’ın senaristi Max Landis tarafından kaleme alınacak ve İngiltere yerine Amerika’da geçecek. Ancak elimizdeki bilgiler şu an için bunlarla sınırlı.

Dileriz kitapların o uçuk kaçık, alabildiğince absürd ama her nasılsa açıklandığında mantıklı havasını başarılı bir şekilde ekrana yansıtabilirler. Ve dileriz 2010 yılındaki uyarlamanın aksine bu kez iptal edilmeden, sonunda dek ulaşabilir. Beklemedeyiz!