Shannara Efsanesi Yeni Baskısıyla Geliyor

shannara ust

Tüm zamanların en başarılı epik fantastik eserlerinden biri olan Shannara Efsanesi, yepyeni baskısıyla raflara gelmeye hazırlanıyor!

Terry Brooks’un kaleme aldığı, fantastik kurgunun en bilinen örneklerinden Shannara Efsanesi, daha önce ülkemizde de İthaki Yayınları tarafından basılmış ve hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmişti.

Fantastik edebiyatı önemli bir tür haline getiren eserlerden biri olan Shannara, bilindiği üzere MTV kanalı tarafından televizyona uyarlandı ve bu ay itibariyle de yayınlanmaya başlandı. Ve ilk tepkilere bakacak olursak dizi dünyasının da efsaneleri arasına gireceğe benziyor.

İthaki Yayınları ise dizinin başlaması şerefine serinin hayranlarına ve eser ile ilk kez tanışacaklara güzel bir sürpriz yaptı ve dizinin uyarlandığı kitaplar olan Shannara’nın Elftaşları ve Shannara’nın Dilekşarkısı’nı yepyeni kapak tasarımları ve baskısıyla yeniden yayınlamaya hazırlanıyor.

İlk kitap Shannara’nın Elftaşları kısa süre içerisinde raflardaki yerini alacak bile. Kitabın tanıtımı şu şekilde:

shannaraFantastik edebiyatın en önemli eserlerinden biri olan Shannara Efsanesi’nden uyarlanan epik fantastik dizi The Chronicles of Shannara 2016’nın en çok seyredilecek TV dizilerinden biri olmaya aday!

Iron Man üçlemesi ve Avengers filmlerini de sinema dünyasına kazandıran Jon Favreau’nun imzasını taşıyan dizinin uyarlandığı kitaplar Shannara’nın Elftaşları ve Shannara’nın Dilekşarkısı yeni baskılarıyla yeniden İthaki’de.

Bilim ve insanlığın çağının sonu geldi; artık dünyaya hükmetme sırası yeni ırklar ve büyüde. Ancak büyü bile, büyük bir tehlikenin doğmasına engel olabilmiş değil. İblisler serbest ve dünyanın sonu gelmek üzere. Sadece, Shannara soyunun son varisi Wil Ohmsford, Prenses Amberle’yi dünyayı kurtarmayı amaçladığı tehlikeli görevde koruyabilecek güce sahip. İblislerin lideri ise buna izin vermemek için tüm gücünü kullanmaya kararlı.

Çevirisini Barış Emre Alkım’ın üstlendiği kitabın yayın koordinatörü Tuğçe Nida Sevin. Redaksiyon kısmında ise Merve Süzer’i görüyoruz.

Şu an ön siparişte olan kitabın 15 Ocak Cuma günü raflardaki yerini alması planlanıyor.