Yeni Falcon İle Tanışın

falcon-ust

Marvel Comics, All-New All-Different değişimi kapsamında yeni Falcon’u okuyucularına tanıttı.

Marvel evrenini yakından takip edenler Steve Rogers’ın süper asker serumunun etkisini kaybettiğini, artık yaşlı bir adam olduğunu ve Captain America kostümünü bir süredir Sam Wilson’ın, yani kahramanımızın eski ortağı Falcon’un kuşandığını bilirler.

Secret Wars sonrası, All-New All-Different Marvel döneminde Sam Wilson Captain America adı altında devam eden yeni çizgi roman serisinde yeni partnerin kim olacağı bir süredir merak konusuydu. Hatta kimileri hazır Civil War filmi de yaklaşıyorken Steve Rogers’ın bir şekilde eski güçlerini ve kostümünü geri alacağını, Falcon’un da bir önceki rolüne döneceğini söylüyordu.

Derken bu söylentilerin hepsi Sam Wilson Captain America #5 ile sona erdi. Marvel bu hafta satışa süreceği derginin ilk birkaç sayfasını internet üzerinden okurlarıyla paylaştı. “Yeni Falcon’la Tanışın!” kapağı ve başlığıyla birlikte…

falcon1

Görünüşe göre yeni Falcon, Joaquin Torres adlı bir Latin Amerikalı olacak. Üstelik kendisi yarı insan yarı şahin, kendi kendine iyileşme güçleri olan vampirik bir mutant.

Kendisinin Falcon rolüne bürüneceği kesin. Ama hikâyedeki yeri ne olacak, Sam ile arasındaki ilişki hangi yönde gelişecek, vampirsel güçlerinin ne gibi etkileri olacak… bunların hepsi merak konusu. Kesin olan tek bir şey varsa o da Sam Wilson’ın yıldızlı kalkanı bir müddet daha taşımaya devam edeceği.

falcon