Mesele Kitap Dergisi’nin Ocak Sayısı Çıktı

mesela ocak 2016 ust

Geçtiğimiz aylarda yaptıkları çocuk edebiyatı temasıyla gönüllerimizi çelen Mesele’nin yeni sayısında “Ekonomik ve siyasi kaostan çıkış” dosyası var!

Ocak 2016 itibariyle 109. sayılarıyla raflara çıkan dergide Türkiye ve Ortadoğu’daki siyasi kaosu, ekonomik istikrarsızlığı ve çıkış yolları tartışıldı. Dosya içerğine hep beraber göz atalım:

mesela ocak 2016Dosya konusu için, Haluk Yurtsever, yıkım çağında komünizm olasılığını tartıştı: “Kaosta komünist ufuk.” Özlem Çelik’in moderatörlüğündeki yuvarlak masada Ali Rıza Güngen, Elif Ka¬raçimen ve Ümit Akçay istikrarsızlığı konuştu. Gencer Çakır, Fuat Ercan’la Türkiye’de kapitalizmi ve devleti konuştu: “Türkiye’de devlet ve sermaye ilişkilerinin dünü bugünü.” Nazlıcan Bayraktar, Erdem Demirtaş’ın Ordatoğu’da Devlet ve İktidar kitabını değerlendirdi. Mehmet Akkaya, Fikret Başkaya’yla Ortadoğu’yu ve Kürt mücadelesini konuştu: “Rojava’daki oluşuma bütün sömürgeci güçler karşı.”

Dosya dışındaysa Mesele her zamanki gibi kitap değerlendirmeleri, kültür-sanat yazıları, sinema ve müzik yazıları, röportajlar ve güncel konulara dair yazılar da bulunmakta.

Sözün özü, Mesele yine dolu dolu geldi!