Yeni Bir Narnia Filmi Geliyor!

Lion, Witch and the Wardrobe_poster

Narnia Günlükleri’nin uzun zamandır beklenen dördüncü filmi Gümüş Sandalye ufukta göründü.

En son 2010 yılında, Şafak Yıldızının Yolculuğu’yla beyazperdeye konuk olmuştu Narnia Günlükleri. O zamandan beri de kendisinden ses soluk çıkmıyordu. Son filmin eleştirmenlerden aldığı düşük notlar göz önüne alındığında yapımcıların seriye devam etmeme kararı verdiğini düşünüyordu herkes hatta. İlk üç filmi çeken Walden Media’nın 2011’de Narnia’nın isim haklarını kaybetmesi de bunu doğrular nitelikteydi.

Derken 2013’te The Mark Gordon Company devreye girmiş, The C.S. Lewis Company ile yeni filmler için bir anlaşma imzalamıştı. Ama o günden beri kendilerinden bir haber alamamıştık. Bugüne kadar… Yapımcı Mark Gordon, Collider’a verdiği bir röportajda Gümüş Sandalye üzerinde çalıştıklarını resmen doğruladı. Bununla birlikte yeni filmin seriyi başa saracağını (reboot) ve her şeye sıfırdan başlayacaklarını da duyurdu.

Hayır, eski oyunculardan hiçbiri yeni filmde yer almayacak. Bu yepyeni bir seri olacak. Tamamen orijinal. Karakterlerin hepsi orijinal olacak, farklı yönetmenlerle ve yepyeni bir ekiple çalışacağız.

Gordon “orijinal karakterler” derken Lewis’in kitaplarında yer alan ama şimdiye dek ekranda boy göstermeyen karakterleri kast ettiğini, kurgunun kendisinde olmayan yeni karakterler eklemek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek serinin hayranlarının yüreğine su serpmeyi de ihmal etmiyor.

Serinin okurlarının da bildiği üzere Gümüş Sandalye önceki kitapların onlarca yıl sonrasını konu ediyor ve daha eski karakterlerden sadece biri kitapta yer alıyor, o da Eustace Scrubb. O nedenle seriye sıfırdan başlanmasının o kadar da büyük bir etkisi olmayacaktır.

Gümüş Sandalye’nin senaryosu David Magee’ye (Pi’nin Yaşamı, Düşler Ülkesi) emanet. Filmin çekimlerine bu yıl içerisinde başlanması planlanıyor. Gelişmeler için gözünüz bizde, kulağınız dolaptan gelen tıkırtılarda olsun.