Marvel Comics “Üçüncü” Avengers Ekibini Tanıttı

all-new-avengers

All New All Different değişimlerine tam gaz devam eden Marvel Comics, Iron-Man’in liderliğinde toplanan üçüncü bir Avengers ekibini daha okurlarıyla buluşturdu.

Hatırlayacağınız gibi daha önce iki yeni Avengers ekibi tanıtmıştı bizlere Marvel ekibi. Şimdi de bunlara Iron-Man tarafından kurulan ve bünyesinde Captain America (Sam Wilson), The Vision, Thor, Nova, Ultimate Spider-Man (Miles Morales) ve Ms. Marvel’ı (Kamala Khan) barındıran üçüncü bir Avengers ekibi daha eklendi. Neler oluyor?!

Şimdiye dek bildiklerimiz Secret Wars sonrası Tony Stark’ın Avengers binasını sattığı ve ekibi dağıttığı yönündeydi. Ardından Steve Rogers, Deadpool’un kendi kendini pazarlayarak (!) finanse ettiği ve bünyesinde Spider-Man (Peter Parker), Human Torch, Rogue, Dr. Voodoo, Quicksilver ve Synapse’ın da bulunduğu Uncanny Avengers’ı toplamıştı.

Öte yandan yeni A.I.M. ise Hawkeye önderliğindeki Sunspot, Wiccan, Hulkling, Songbird, Pod, Power Man, White Tiger ve Squirrel Girl’ün oluşturduğu New Avengers’ı kurmuştu.

Tony Stark ile Steve Rogers arasındaki çekişme “hâlâ devam ettiğinden Iron-Man’in Avengers ismini sahiplenmesi pek bir manidar ve tam kendisine yakışır bir hareket aslında. Ancak ortada aynı ismi taşıyan üç farklı süper kahraman grubunun bulunması okurların kafasını fena karıştıracak gibi. Kim bilir? Belki çizgi-roman dünyasındaki insanların da kafası karışır, bundan güzel ve keyifli bir macera bile çıkabilir. Ya da düşündüm de… yeni bir “İç Savaş…”