Meksika Kara Romanında Bir Köşe Taşı: Moğol Komplosu

mogol-komplosu

Ayrıntı Yayınları’nın “Kara Ayrıntı” başlığıyla başlattığı yeni dizisinin ilk kitabı, Meksika’dan geldi: “Moğol Komplosu

Meksika kara romanının köşe taşlarından biri olarak kabul edilen Rafael Bernal’in yazdığı kitap, kara mizahın yanı sıra, 1960’lı yılların Meksika’sının modern görünüşü ardına saklanmış kör şiddeti de gözler önüne seriyor.

Kitabın arka kapağına gelin hep birlikte bakalım:

Merhume için dua etsek iyi olurdu ama artık cenazelerde hangi dua okunduğunu hatırlamıyorum. Asla bir cenazeye gitmemem de garip. Belki birinin görevi öldürüp bir başkasınınki de dua etmek mogol-komplosu-kapakolduğundandır.

Pancho Villa yanlısı bir generalin eski infazcısı ve tipik bir tetikçi olan Filiberto García, vasat Çin Mahallesi’nin Dolores Sokağı’nda örülmüş entrika ağını çözmek için yola çıkar.

Filiberto García hediyelik eşya dükkânlarının, Kanton yemekleri veren lokantaların ve afyonkeşlerin arasında sırlarını çözdüğü bir komployu adım adım keşfeder. Girdiği bu çetrefil yolda arkasında bıraktığı bir düzine ceset ve trajik aşk, bu kaba saba katilin hayatının asıl anlamını ortaya çıkarır.

Özgül Erman’ın çevirdiği, Ayşenur Yazıcıoğlu Conte’nin yayıma hazırladığı kitabın on altı sayfalık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz. Kitabın kapak çizimi ise Berat Pekmezci’den geldi. Ayrıntı Yayınları’nın yeni dizisi bizi heyecanlandırmaya yetti. Serinin yeni kitaplarını merakla bekliyoruz!