Uncanny X-Men Çıktı!

X-Men-traitor

Uzun süredir beklediğimiz Uncanny X-Men’e sonunda kavuşuyoruz! 

Marmara Çizgi’nin yayınlayacağını duyurduğundan beri Spider-Man’den sonra en çok beklenen serilerinden biri olan Uncanny X-Men’e kavuştuk! Evreni yeni ve ilginç bir yola sokan bu serinin Türkçe olarak dağıtımına bugün başlanıyor. İstanbul’daysanız gün içinde çizgi roman dükkanlarından ulaşmanız mümkün ancak şehir dışında olanların bir kaç gün daha beklemesi gerekebilir.

Günümüzde halihazırda 35+ sayısı bulunan hikayeyi Brian Michael Bendis yazıyor. İlk çizimler Chris Bachalo ve Frazier Irving’den. Türkçe çevirisini ise Tulgan Köksal üstleniyor. Uncanny X-Men 1: Devrim adlı ilk cildin tanıtım bültenine de bir bakalım ki bizleri neler bekliyor görelim:

uncany-x-men-devrimPhoenix olayının sonrasında Cyclops ve kanun kaçağı X-Men ekibi aslında tam olarak ne? Öngörülü devrimciler mi yoksa tehlikeli teröristler mi? Gerçek ne olursa olsun, Cyclops, Emma Frost, Magneto ve Magik, yeni ortaya çıkmaya başlayan mutantları topluyor ve “Uncanny X-Men” adını yeniden şekillendiriyor.

Fakat bir yandan da oldukça zorlu olaylarla mücadele ediyorlar: Sentinel robotları yeniden takımı ve takımın korumaya çalıştığı mutantların avlıyor– peki ama bu avın arkasında kim var? Üstelik Cyclops’un ekibinde bir hain var — ama kim? Güçleri zayıflamış olan Magneto halen manyetizmanın efendisi olduğunu kanıtlamak istiyor ve Magik, neden Phoenix Beşlisi’nin içindeki yegane hasar görmemiş kişi olduğunu merak ediyor! Ayrıca: Cyclops’un yeni okulunda öğrenci olmanın nasıl bir şey olduğunu öğreneceksiniz!

Ünlü serilerin yaratıcıları Brian Michael Bendis ve Chris Bachalo, bütün X-Men konseptini baştan kurguluyor!

Bugünden itibaren çizgi roman dükkanlarının yolunu tutmayı unutmayın. İyi okumalar efendim!