in ,

David Bowie’yi Yüzüklerin Efendisi Filminde Görebilirmişiz

2016 yılında kaybettiğimiz ünlü şarkıcı ve oyuncu David Bowie’nin Yüzüklerin Efendisi filmi için seçmelere katıldığı doğrulandı.

David Bowie - Yüzüklerin Efendisi
- Reklam -
- Reklam -

David Bowie’nin fantastik ve bilimkurgu filmlerine olan tutkusunu bilmeyenimiz yoktur. Kariyeri boyunca şarkılarından tutun da klipleriyle, sahne gösterileriyle ve Labirent, Dünyaya Düşen Adam gibi filmleriyle her iki türe olan sevgisini bol bol göstermişti bizlere.

Görünen o ki Peter Jackson’un ünlü üçlemesi çekim onayı aldığında ve oyuncu seçmeleri başladığında seçmelere katılanlar arasında David Bowie de varmış. Nereden mi öğrendik? Meriadoc Brandybuck’ı canlandıran Dominic Monaghan’ın ta kendisinden! Ünlü oyuncu, Huffington Post’a verdiği röportajda bakın ne demiş?

“Londra’nın oldukça kötü şöhretli oyunculuk ajanslarından biri olan Hubbard’staydım. Ve Yüzüklerin Efendisi seçmeleri için ses denemelerine katılmıştım. İşim bitince John Hubbard’ın yanına gittim ve bana oldukça iyi olduğumu, 5-10 dakika beklememi ve bana dönüş yapacaklarını söyledi. Ben de ah, iyi o zaman deyip resepsiyona oturdum.

- Reklam -

“Ben dergi okuyup beklerken David Bowie içeri girdi, listeyi imzaladı ve ses denemesine girdi. Sanırım Gandalf rolü için katılıyordu. Başka birini canlandıracağını düşünemiyorum. Başka bir rol de olabilir elbette, ama ben çok büyük bir David Bowie hayranıyım ve onu bizzat görmek benim için çok özeldi.”

David Bowie’nin hangi rol için başvurduğu bilinmiyor ne yazık ki. Ancak internette uzun zamandır dolaşan bir rivayet gönlünün Elrond’tan yana olduğunu gösteriyor. Fakat Peter Jackson tarafından çok ünlü olduğu için reddedildiği söyleniyor. Hatta Jackson bir keresinde, verdiği bir röportajda aynen şöyle demişti:

- Reklam -

“Bunlar (Yüzüklerin Efendisi karakterleri) neredeyse elli yıldır sevilen, çok çok ünlü karakterler. Ünlü ve sevilen bir karakteri ünlü bir yıldızla birleştirmek biraz rahatsızlık verici.”

Sonuç olarak Elrond rolü o zamanlar henüz çok meşhur olmayan Hugo Weaving’e gitmişti. Tıpkı Aragorn, Frodo, Boromir ve diğerleri gibi. Öte yandan Ian McKellen, Christopher Lee ve Orlando Bloom gibi ünlü isimlere yer vermesi bu teoriyi biraz çürütüyor gibi.

Peki siz ne dersiniz? Bowie’yi o meşhur üçlemede görmek ister miydiniz? Ve hangi rolde?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Bilbo Baggins tabii ki…

  2. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Orlando yu yanlış soylemissiniz Orlando o zamanlar ünlü değildi hatta yüzüklerin efendisi onun drama okulundan sonra ilk işiydi … lotr dan sonra da hemen Karayip korsanlarında oynadı

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

e kitap basili kitap

E-Kitapların Okuma Tarzımıza Etkisi Üzerine Bir Araştırma

Bilimkurgu Öyküleri Seçkisi

Bilimkurgu Öyküleri Seçkisi