İhtiyar Logan’ın Maceraları Bomba Gibi Başladı

old-man-logan-ust

All New All Different Marvel değişimi kapsamında özel sayı olmaktan çıkıp kendi serisine kavuşan İhtiyar Logan ortalığı kasıp kavurmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Hepimizin yakından tanıdığı, Hugh Jackman’ın beyazperdede hayat verdiği Wolverine bir yılı aşkın bir zamandır ölü. Onun rolünü X-23 olarak anılan, Laura Kinney adında kadın bir klonu üstleniyor şu günlerde.

Ancak Marvel evrenindeki tek Wolverine o değil. İhtiyar Logan serisiyle tanıştığımız yaşlı Wolverine de bildiğimiz Marvel Evreni’nin sokaklarında aşık atıyor son zamanlarda. Yaşadığı alternatif evreni geride bırakıp kendini günümüzde bulan ihtiyar savaşçı önceleri bir hayli şaşkınlık yaşıyor doğal olarak. Fakat daha sonra çok daha ilginç bir işe baş koyuyor: gelecekte yaşanacak olayları engellemek…

İhtiyar Logan cildinde anlatılan olayları ve yaşlı kahramanımızın yaşadığı “trajik olayı” düşünsenize? Ya da Wolverine gibi acımasız birinin, hele hele feleğin çemberinden hepten geçip asla iyileşmeyecek gönül yaraları alan hâlinin bunu durdurmak için yapabileceği şeyleri?

Eh… Biz henüz okuyamadık ama İhtiyar Logan rüzgârının Amerika’da yeniden esmeye başladı. Öyle ki ilk sayısıyla hemen hemen her eleştirmenden oldukça olumlu notlar topluyor. Darısı başımıza…