H.G. Wells Draması “Time After Time” Televizyona Uyarlanıyor

time after time ust

H.G. Wells ve Karındeşen Jack’i bir araya getiren 1979 yapımı Time After Time, ABC kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

Büyük usta H.G. Wells’i bilimkurgu edebiyatının klasiklerinden sayılan Zaman Makinesi, Dünyalar Savaşı ve Görünmez Adam gibi eserleriyle tanırız ve “çağının çok önünde giden” bir yazar olarak biliriz. Eserleri de şimdiye dek sayısız kez sinemaya uyarlanmıştır.

Karl Alexander’ın romanından uyarlanan ve kadrosunda Malcolm McDowell (H. G. Wells) ve Mary Steenburgen gibi isimlerin bulunduğu 1979 yapımı Time After Time isimli filmdeyse, Wells başrolde karşımıza çıkar ve bu kez yazarın kendisini zaman yolculuğu yaparken izleriz. Hem de bir başka gerçekte de yaşamış efsanelerden Karındeşen Jack ile birlikte.

Wells’in ünlü zaman yolculuğu hikayesini kullanan Time After Time, bu iki önemli şahsiyeti merkezine oturtarak hem mizahı hem de şiddeti başarıyla harmanlar ve arka planda da dönemin atmosferini eleştirmekten geri durmaz. İşte bu sıra dışı yapım şimdilerde televizyona uyarlanmak üzere yeniden gündemde.

Deadline’ın haberine göre ABC kanalı filmin dizi uyarlaması için pilot bölüm siparişi verdiğini duyurdu. Projenin fikir babası ve senaristliğini üstlenecek isimse Scream, Dawson’s Creek ve Vampire Diaries dizilerinden tanıdığımız Kevin Williamson.

Time-After-Time-PosterFilmin konusu ise şöyle; Dost bilip evinde satranç oynadığı, hatta kendi yapmış olduğu (ve güneş ışığıyla çalışan) zaman makinesini çekinmeden gösterdiği Doktor Kohn Lesley Stevenson’ın aslında bizzat Karındeşen Jack olduğunu ve polis baskınında paçayı kurtarmak için makine marifetiyle geleceğe gittiğini anlayınca, idealist yazarımız seçeneksiz kalıyor: Karındeşen’in gitmiş olduğu 1979 yılı, şüphesiz ki insanlığın hayli gelişmiş, asayişin ise berkemal olduğu bir ütopyadır. Ve kendi elleriyle yaptığı zaman makinesinin bu ütopyayı mahvedecek çaptaki bir caniye yaraması, Wells’i seçeneksiz bırakır: O da 1979’a gidecektir. Gider nitekim ve görür göreceğini; Geride bıraktığı Londra’yı mumla aratacak çapta yoz ve şiddet dolu bir çağ, adeta bir anti-ütopya’dır bulduğu. Dahası, kendisine adanmış sergi etkinliği ile birlikte, sadece zaman değil mekan da değiştirerek Amerika’ya gitmiştir…

Çekildiği döneme göre oldukça başarılı sayılabilecek bir film olan Time After Time’ın günümüz teknolojisiyle yeniden uyarlanacağı haberi oldukça heyecan verici bence. Bakalım genç Wells’in maceraları yeni nesil televizyon izleyicisinin ne denli ilgisini çekecek, bekleyip göreceğiz.