Notos #56’da Yüz Yılın 40 Filmi Soruşturması!

notos56-ust

Notos‘un Şubat-Mart 2016 tarihli 56. sayısı çıktı!

Notos dergisi, artık gelenekselleştirmeye başladıkları yıllık soruşturmalarının onuncusunda, “Yüz Yılın 40 Filmi”ni açıkladı.

Soruşturma hakkındaki yazılarına şöyle bir göz atalım:

Notos bu yıl da bugüne dek yapılan yerli filmlerle ilgili bir soruşturmayla hem sinemamızın birikimini notos56değerlendirmeyi hem de kamuoyunun seçimlerini ortaya çıkarmayı düşündü. Yapılan geniş soruşturma sonunda ortaya çıkan 40 filmlik liste, bir belge niteliği taşıyor. Notos’un yıllık büyük soruşturmalarının edebiyat ve kültür tarihimize düşülmüş nitelikli kayıtlar arasında yer alacağı, gelecekte geçmişe dönük çalışmalar yapacak bütün edebiyat, sanat ve kültür araştırmacıları için başvurulması gerekli kaynaklar arasında bulunacağı da belirtilebilir. Konusu Yüz Yılın 40 Filmi olarak belirlenen Notos’un 56. sayısındaki soruşturma, 383 yazar ve sinemacının yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor.

Necip Tosun ve Sinan Sülün, kısa birer söyleşi ile yeni kitaplarından bahsediyor. Derviş Şentekin ise yeni yazarların okunmasını zorunlu gördüğü kitaplardan bahsediyor.

Notos‘ta, öyküleriyle yer alan yazarlar ise Horacio Quiroga, Hasan Özkılıç, Semra Aktunç, Bahri Vardarlılar, Onur Caymaz, Kadir Aydemir, Emrah Öztürk, Kemal Çavuş, Ömer Arslan, Ayşe Özlem İnci, Hakan Uzbek ve Ersan Aslantaş oldu.

Notos, yine arşivlik bir sayıyla karşımızda demekten çekinmiyoruz!