En İyi Çizgi Roman Serisi Ödülünün Sahibi Ms. Marvel!

ms-marvel-ust

G. Willow Wilson’ın sevilen kahramanı Ms. Marvel, Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali’nde “En İyi Seri” ödülünü kazandı.

Kamala Khan ödüle doymuyor! 2014’te Ms. Marvel’in pelerinini kuşanan, Pakistan asıllı kızımızın ilk cildi olan Normal Değil, Avrupa’nın en büyük ikinci çizgi roman festivali olarak kabul edilen Angoulême 2016’da En İyi Çizgi Roman Serisi ödülüne layık görüldü.

Bu aynı zamanda Marvel’ın kazandığı ilk Angoulême Ödülü oldu. 1974’ten beri her yıl Fransa’da düzenlenen Angoulême, çizgi romanların Cannes Film Festivali olarak addedilir.

Normal Değil daha önce de New York Times Bestseller listesinde 1 numaraya oturma başarısı göstermiş, Marvel Comics’in en çok satan çizgi romanı unvanını ele geçirmişti.

Hatırlayacağınız gibi bu güzide serinin ilk cildi geçtiğimiz sene Arkabahçe Yayıncılık tarafından dilimize çevrilmişti. Biz de kendisini detaylı bir şekilde sizler için incelemiştik.

Son olarak Ms. Marvel Cilt 2’nin bu yılın ortasına doğru bizlerle buluşacağını birinci ağızdan duyduğumuzun müjdesini de verelim. Yoksa siz hâlâ…?