Post Öykü 2.2 Çıktı!

postS8-ust

İki Aylık Öykü Dergisi Post’un 8. sayısı çıktı!

Henüz ikinci yıllarında olmalarına rağmen okurla girdikleri samimi diyaloglar ve öykü üzerine esaslı çalışmalarıyla pek çok okurun kalbini çalan Post, Ocak-Şubat 2016 sayıyla gümbür gümbür.

Eleştirmenler, Canavarlar ve Fantezi Yazarları” başlıklı yazısıyla Ursula Le Guin’i Merve Yalçın’ın çevirisiyle okuyoruz. Selman Bayer ise “Ahir Zaman Edebiyatı ve Şule Gürbüz” yazısıyla okurlara göz kırpıyor.

postS8

Dergi, her sayıda olduğu gibi bu sayı da yazar Necip Tosun’un günlüğünden
parçalar yayımlamaya devam ediyor. Ayrıca Necip Tosun, günlüğünün yanı sıra “2015’te Öykü Kitapları” adlı yazısıyla geçtiğimiz yılın öyküsüne ışık tutuyor. Cemal Şakar’dan “Sazın Tellerine Kim Dokunuyor” ve Abdullah Başaran’dan “Edebiyat ve Firar: Bir Diğer Farmakon” yazıları derginin diğer öne çıkan metinlerinden.

Derginin önemli çalışmalarından birisi de otuz üç genç öykü yazarına sordukları şu sorular ve cevapları: 2015’te öykü nasıldı, neleri okudunuz, hangilerini sevdiniz?

Post’un 8. sayısında öyküsü yayımlanan isimlere de bir göz atalım: İsmail Özen, Akif Hasan Kaya, Ayşegül Kocabıçak, Aynur Dilber, Bülent Ayyıldız, Kenan Biberci, Remzi Şimşek, Gülhan Tuba Çelik, Osman Cihangir ve M. Fatih Yıldız.

Post Kitap bölümünde ise on bir yazar, yakın zamanda çıkmış on bir kitabı inceliyor.

Acaibü’l Mahlukat Atölyesi” ise bütün hızıyla devam ediyor! Bu seferki mahlukat ise Ala Geyik.

Öykünün nabzını büyük bir incelikle tutan Post Öykü’yü kaçırmayın diyoruz!