Superman’in Artık Yeni Bir Gücü Var

superman-ust

DC Comics’in başat karakterlerinden Superman yıllar sonra yepyeni bir süper güce kavuştu… ama işler pek de sandığınız gibi değil.

Her şeyden önce okuyacağınız bu haberin Action Comics Yeni 52 serisi için spoiler niteliğinde olacağını belirteyim. Eğer YKY’den çıkan seriyi takip ediyor ve sürprizlerin bozulmamasını istiyorsanız şu andan itibaren haberi okumayı bırakmanızı tavsiye ederim.

Geçtiğimiz şu son yıl eski dostumuz Superman için bir hayli zorluydu bildiğiniz gibi. Süper güçlerinin çoğu Vandal Savage tarafından çalındı, gizli kimliği Lois Lane tarafından deşifre edildi ve oldukça kötü günler geçirdi. O zamandan beri de güçlerini geri kazanmaya ve işleri yoluna koymaya çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta ise Superman #48’de bunu başardı. Nasıl mı? Ölü hücrelerini yok etmek ve güneş enerjisini emen sağlıklı hücreleri ortaya çıkarmak için kendini yüksek dozda kriptonite maruz bırakarak… Yani son derece saçma bir yöntemle. Ama ölmedi? Neden? Çünkü çizgi-romanlar… çizgi-romanlarda her şey mümkün!

superman-2

Ve evet! Superman artık yeniden uçuyor! Fakat uçarken arkasında yeşil bir iz bırakıyor, ayrıca masmavi gözleri de artık kriptonit yeşiline dönüşmüş durumda. Ayrıca yepyeni bir süper gücü de var: radyo dalgalarını işitebilmek

Eski süper duyma yeteneğiyle sadece çok uzaklardaki normal sesleri duyabiliyordu bildiğiniz gibi. Artık buna bir de radyo ve telsiz dalgaları katıldı anlaşılan. Hmmm…

superman-1

Bu yeni yetenekler kalıcı mı olacak? Çelik Adam bunda böyle Yeşil Dev adının patenti için Hulk’la mahkemelik mi olacak? Yoksa kriptonitin etkileri yavaşça geçip Clark’ı yine süklüm püklüm mü bırakacak, hep birlikte göreceğiz.

(Muhtemelen eski güçlerini geri kazanacak, ama çaktırmayın, şşşt).