Söylenti: Amazon 300’e Yakın Kitap Mağazası Açmaya Hazırlanıyor

amazon-ust

Dünyanın en büyük dijital satış şirketi olan Amazon, fiziksel kitap mağazaları açmak için kolları sıvadı.

İnternet üzerinden kitap alışverişi yapma kavramını hayata geçiren, e-kitabı bizlere tanıtan ve Kindle uygulamasıyla yazarlara aracısız kitap basma imkânı sunan Amazon’dan hiç beklenmedik bir hamle geldi.

CNBC ve New York Times’tan gelen haberlere göre dijital dünyanın en büyük devi olan Amazon, 300’e yakın fiziksel kitap mağazası açmanın planlarını yapıyor.

Aslına bakılırsa geçtiğimiz yılın kasım ayında Seattle’da, şirketin merkez binasında ilk mağazalarını açmışlardı. Ama bu sadece bir prestij projesiydi. Ancak söylentilere bakılırsa mağaza beklenenin üzerinde bir ilgi görmüş ve firma yetkilileri de bunun üzerine kolları sıvamış.

Dükkanda satılan fiziksel kitapların fiyatının internettekiyle aynı olması bu yoğun ilginin en büyük sebebi elbette. Aynı fiyat politikasının açılacak olan diğer mağazalarda da geçerli olacağı söyleniyor. Bu girişimi hangi şehirlerde (ya da ülkelerde?) göreceğimize dair ise şimdilik bir bilgi yok.

amazon 1

E-kitabın en büyük pazarlayıcısının fiziksel kitaba dönüş yapması, dijital mağazalardansa fiziksel mağazalara yatırım yapması bir hayli ilginç ve de şaşırtıcı bir gelişme elbette.

Gelecek bize ne getirir henüz bilmiyoruz ama kitap dükkânlarının ölmemesi ve fiziksel kitabın tarihe karışmaması anlamında oldukça önemli bir adım olduğu açık.

amazon-2