Çizgi Roman Okurları Ödülleri 2015 İptal Edildi

crop_odulleri-iptal

ÇROP’un organizasyonuyla her yıl gerçekleştirilen Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri’nin bu sene iptal edildiği duyuruldu.

7 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen ve Türk okurların oylarıyla belirlenen Çizgi Roman Okurları Ödülleri beklenmedik bir şekilde iptal edildi. ÇROP’un resmi sitesinde yer alan açıklamada iptal sebebi şu şekilde duyuruldu:

Türkiye’de çizgi roman basan, çeviren, edite eden, çizen, yazan, araştıran ve eleştiren tüm dostların, ustaların, işletmecilerin değerlendirildiği Türkiye’nin en geniş kapsamlı oylamasını şartları zorlayarak bu sene de gerçekleştirmek istediysek de bizden kaynaklı bir sebeple iptal edilmesi yönünde karar almak zorunda kaldık.

Bu zamana kadar bize destek veren Altın MadalyonKayıp Rıhtım, FRPNetBüyülü DükkanGölge e-dergi ve diğer tüm dostlara teşekkürlerimizi sunuyor önümüzdeki sene sorunların giderilmesiyle sürecek olan oylamada buluşmayı umut ediyoruz.

Üzgünüz, oylamaya bu kadar az zaman kala, ödül töreni mekanımız belliyken, adaylar ortaya çıkmaya başlamışken, oy verme alanı hazırken gelen iptalden dolayı çok üzgünüz ama ortaya çıkan sorun bu defa bizi biraz aşıyor…

Anlayışınıza sığınıyor hepinize çizgi roman dolu yıllar diliyoruz.

Aday belirleme süreci geçtiğimiz aralık ayından beri okurların katılımıyla devam ediyordu. Eğer her şey yolunda gitseydi 28 Şubat’ta oylamalara geçilecek, 20 Mart’ta da ödüller dağıtılacaktı.

Kayıp Rıhtım olarak ÇROP ekibine Türk çizgi-roman piyasası ve okurları için gösterdikleri bitmek tükenmek bilmeyen gayretli çabaları için teşekkür ediyor, canları sağ olsun diyoruz.