Kafkaesk Öyküler Çıktı!

kafkaes-ust

Borges, Ballard, Boyle ve daha nice ünlü yazarın Kafka’dan esinlenerek kaleme aldığı hikâyelerin bir araya toplandığı Kafkaesk Öyküler bizlerle!

Dönüşüm, Dava ve Şato gibi eserleriyle modern dünya edebiyatının en ünlü isimlerinden biri olma başarısını gösteren Franz Kafka, bugüne dek pek çok okuruna ilham kaynağı olmuştur. Yazarlara da öyle elbette… Öyle ki tanıdığımız pek çok büyük isim ama öykü ama deneme hâlinde illa ki bir şeyler kaleme almıştır Kafka hakkında.

MonoKL Yayınları’ndan çıkan Kafkaesk Öyküler’de de John Kessel ve James Patrick Kelly ikilisi bu öykülerden en çok beğendiklerini bir araya topluyor işte. Derlemede kimler yok ki? Jorge Luis Borges, J.G. Ballard, Theodora Goss, Eileen Gunn, Damon Knight, Jonathan Lethem, Philip Roth, Tamar Yellin, T.C. Boyle ve daha niceleri…

Kitabın tanıtım metni şu şekilde:

kafkaesÇağın en büyük yazarları Kafkaesk Öyküler’de bir araya geldi: Borges, Kafka, Lethem, Roth, Ballard ve niceleri bu eşsiz derlemede buluştu.

Şimdi artık Kafka’nın simsiyah böceğinin etrafında renkli böcekler birikiyor. Renk renk dönüşümler, renk renk öyküler beliriyor.

“Kafkaesk Öyküler” çağın en büyük yazarlarının birbirinden değerli öykülerinden oluşan eşsiz bir derleme. Her öyküde Kafka’nın modern edebiyatta yarattığı kırılmayı yeniden canlandıran yazarlar eşsiz bir okuma serüveni sunuyor. Klasikleşmeye aday, arşivlik bir çalışma.

“Kafka’nın bir hikâyesini hayal meyal hatırlamak bir şey, kitabın önünde olması başka bir şey.”

Kitaptan tadımlık bir bölüm:

Öğle yemeğimiz tam bir vakit kaybına dönmüştü. Bu ikisini dinlemekten yorulmuştum ve işe dönmek için yoğun bir dürtü hissediyordum. İğnemle birer defa hızla soktum onları, ikisinin de dikkati dağıldı: Şaşırtmaca avantajına sahiptim. Ağzıma biraz daha bal attım ve onları çabucak bal mumuyla kapladım. Kısa süre sonra, sekizgen şeklinde birer kozanın içine yerleşmiş, kış uykusuna dalmışlardı.

Çevirmenliğini Ahu Ayan, Ayşe Gizem Çıtak ve Nurdan Maral üçlüsünün, editörlüğünüyse Yosun Erdemli’nin üstlendiği Kafkaesk Öyküler tüm dijital satış mağazalarında satışa açılmış durumda. Kitap raflarındaki yerini de çok kısa süre içerisinde alması bekleniyor.