Black Science Geldi Geliyor!

black-science-ust

Son yılların bilimkurgu türündeki en iyi çizgi romanlarından biri olan Black Science, Kara Bilim adıyla Arkabahçe Yayıncılık ile dilimize kavuşuyor! 

Her birimiz, kozmik bir bakış açısıyla, paha biçilmeziz. Eğer bir insan sizinle aynı görüşte değilse, olduğu gibi kabullenin. Yüz milyar galaksi içinde ondan bir tane daha bulamayacakınız.”
Carl Sagan

Black Science’ın ilk bölümü, Carl Sagan’ın yukarıdaki alıntısına yer vermesiyle gönüllerde taht kurmuştu. Daha ilk bölümden iddialı bir yapım olacağını belli etmişti ve üstünden geçen zamanda da bunu doğruladı. Öyle ki Rick Remender ve Matteo Scalera bizlere harika bir bilimkurgu deneyimi sundu.

Anarşist bir bilim adamı olan Grant McKay imkansız olarak görünen şeyi başarmış, Kara Bilim’i deşifre etmiş ve gerçekliğin sınırlarını yıkmıştır. Ancak çözdüğü şey bir kaostur. Çizgi roman, ekibin farklı evrenlerde kaybolmalarını konu almakta. Eser konu olarak bir çok kült bilim kurgu eserlerine gönderme taşıyor ve bilimdeki etik değerleri eleştiriyor.

Arkabahçe Yayıncılık’ın çizgi romanı tam olarak ne zaman çıkartacağını bilmiyoruz ancak detaylı bir bilgi geldiğinde sizlere tekrar haber edeceğiz. Şimdilik yayınevinin yayınladığı aşağıdaki video ile yetinmemiz gerekiyor.