Garip Ticaretler Kulübü Yeni Baskısıyla Raflarda

garip-ticaretler-kulubu-ust

Chesterton’ın “Garip Ticaretler Kulübü” adlı kitabı yeni baskısı ile raflarda.

İçinde belli bir tema çerçevesinde, toplam 6 adet polisiye öykü barındıran Garip Ticaretler Kulübü daha önce Mitos Yayınları’ndan çıkmıştı. Uzun zamandır baskısına ulaşılamayan kitap, Fabula Kitap tarafından yeniden yayımlanarak polisiye okurlarının beğenisine sunuldu.

Kitabın tanıtım metni ise şöyle:

“Garip Ticaretler Kulübü”, garip-ticaretler-kulubu-gk-chesterton-altı gizemli hikâyeden oluşmaktadır. Bu hikâyelerin ortak noktası, başkahramanların hepsinin Garip Ticaretler Kulübü üyesi olmasıdır. İsmiyle müsemma olan bu kulübe girebilmeniz için kendinize yepyeni bir meslek icat etmeniz ve ekmeğinizi, bu yeni meslekten kazanmanız gerekmektedir. Bu gizem ve felsefe yüklü hikâyeler boyunca, akla hayale gelmeyecek olaylara tanık olacaksınız.

20. yüzyılın başlarına dek dedektif hikâyeleri Sherlock Holmes ve türevlerinden ibaretti, ama sonra G.K. Chesterton’ın yarattığı dedektif kahramanımız Ruper Grant sahneye çıktı. Suçluları kovalıyor, sürekli gözlem gücünü kullanıyordu ama onu Sherlock Holmes’tan ayıran bir yanı vardı: Devamlı yanılıyordu. İşte, “Garip Ticaretler Kulübü” klasik dedektif hikâyeleri anlatmasının yanında, Sherlock Holmes efsanesini tersyüz etmesi dolayısıyla da başlı başına bir klasiktir.

Chesterton’ın kendine has stiliyle yarattığı sıra dışı dedektiği Rupert Grant’la birlikte bu sır dolu öyküleri çözmeye çalışacak ve her öykünün finalinde şaşıracaksınız.

Hale Şebnem Kaptan’ın çevirisini üstlendiği roman Fabula Kitap etiketiyle okurlarını bekliyor.