Edebiyat Dergisi “Çevrimdışı İstanbul” Geliyor!

cevrimdisi-istanbul-ust

Mart 2016‘da, yeni bir edebiyat dergisi geliyor: Çevrimdışı İstanbul

İki aylık periyotlarla yayınlanacak olan derginin yayın kurulu Efe Duyan, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Kadir Aydemir, Melike İnci, Selahattin Yolgiden, Vildan Bizer ve Zerrin Yılmaz’dan oluşuyor.

cevrimdisi-istanbul-yan

İlk sayılarında “Bellek ve Edebiyat” ve “Behçet Necatigil” dosyaları
üzerine düşen Çevrimdışı İstanbul‘da, sayısız yazar bulunuyor.

Öykü, şiir, eleştiri ve soruşturmaların da yer aldığı derginin çeviri şiir köşesinde ise iki önemli isim var: Ursula K. Le Guin ve Lloyd Schwartz.

Bu sayının öykücüleri: Feryal Tilmaç, Sibel Kaçamak, Zeynep Uzunbay, Onur Akbudak, Melike İnci, Bade Osman Erbayav, Barış Çağrı Genç, Leylâ Çapan, Kadir Aydemir, Ezgi Polat, Cahit Kaya ve Caner Almaz‘dan oluşuyor.

Gökçenur Ç., Onur Caymaz, Selahattin Yolgiden, Gonca Özmen, Gökhan Arslan, Mustafa Atapay, Efe Duyan, Kadir Aydemir, Devrim Dirlikyapan, Zeynep Sayın, Pelin Özer, Yaprak Öz, Nilay Özer, Zeynep Köylü ve Nurduran Duman ise şiirleriyle dergide yer alıyor.

Dergide ayrıca Mekin Gani Pehlivan‘ın hazırladığı bir edebiyat bulmacası köşesi de var.

Dergideki diğer yazı başlıkları ve yazarlara gelin hep birlikte bakalım:

Elmas Şahin, ‘Eleştirinin Görevi’; Güzel Zeynep Süphandağ ‘Dilek Neşe Açıker’ söyleşisi ve ‘Bir Uyumsuz Sabahattin Âli’; Nil Sakman, ‘Ben’in Bilinmeyenine Yolculuk: Kemik İnadı’ ve Gökhan Arslan, ‘Dünyanın Külü: Gidenlere Ağıt, Gelenlere Türkü’

Sizlerin de fark ettiği gibi, dopdolu bir dergi geliyor ve heyecanlanmamak elde değil!

Çevrimdışı İstanbul hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.